(©Star Sport)
(©Star Sport)

Pešić: Čekam trenutak u kojem ćemo imati čitavu nedelju za pripremu utakmice

Vreme čitanja: 1min | sre. 12.02.20. | 21:46

„Zbog velikog takmičarskog optrerećenja spremanje svakog meča ja jako teško“, rekao je srpski strateg

Kup kralja je važan za španske velikane, a takav je slučaj i kada je u pitanju Barselona, ali neverovatan broj takmičarskih utakmica izuzetno opterećuje svaki tim. Sa svim tim problemima suočen je i Svetislav Pešić, čiju ekipu već sutra očekuje težak četvrtfinalni meč sa Valensijom.

Prostora za predah jednostavno nema…
"Čekam trenutak u kojem nećemo imati meč Evrolige ili dvostruko kolo, pa da imamo celu nedelju da se pripremamo za sledeću utakmicu. Na primer, ako igramo u petak, uložimo vreme u dva dana da popravimo detalje, kao što su odbrana i napad u pik-en-rolu, napad i odbrana u tranziciji, napad ili odbrana na niskom postu. Zbog velikog takmičarskog optrerećenja spremanje svakog meča ja jako teško", rekao je Pešić.

Izabrane vesti

S obzirom na sve pomenuto jako je teško praviti dugoročne planove.
"
Razgovaramo o utakmici sa Valensijom. Imali smo veoma naporna gostovanja protiv Tenerifa i Gran Kanarije. Kalendar je veoma težak... Mnogo je stvari koje tim mora da poboljša, ali sada ne pričamo o budućnosti, govorimo samo o sledećoj utakmici", dodao je Pešić.

Katalonci su imali ozbiljnih problema u poslednjem meču sa Valensijom.
"
Imali smo dosta problema, posebno u odbrani i defanzivnim skokovima, jer su oni imali mnogo ofanzivnih skokova i postigli 10 poena. Svaki drugi napad protivniku pomaže da popravi svoje samopouzdanje", dodao je Pešić.

Foto: Star Sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara