©Reuters
©Reuters

Het-trik Kazrija protiv Bordoa, strašni Lans u nestvarnoj seriji, Rajković u finišu sačuvao bod Remsu(VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | ned. 11.04.21. | 16:59

Brest i Nim podelili bodove u okviru 32. kola Lige 1

Ubedljiv trijumf Sent Etjena, koji je predvođen Vahbijem Kazrijem deklasirao ekipu Bordoa (4:1). Obe ekipe igraju sezone za zaborav, ali su Žirondinci u daleko većem problemu, na poslednjih 11 utakmica slavili su samo jednom. Zeleni su došli do treće pobede na poslednjih pet utakmica i sa tri boda više od današnjeg rivala sede na 13. mestu na tabeli.

Interesantno je da su gosti stigli do prednosti na Žofri Žišar stadionu, Hvang je sa penala pronašao put do mreže Sent Etjena. Ipak, Kazri je za samo četiri minuta preokrenuo rezultat, a potom uz pomoć Jusufa dotukao rivala u drugom poluvremenu.

Izabrane vesti

Matju Debiši je skrivio penal u šesto minutu, gledao se snimak, na kraju su fudbaleri Bordoa dobili idealnu priliku da povedu. Hvang je stavio loptu na kreč i matirao Grina. Ipak, već u 18. minutu je Mehdi Zerkane omogućio domaćinu da poravna, oštro je startovao u svom kaznenom prostoru i sudija Frenk Šnajder je ponovo pokazao na kreč, ovoga puta na drugom kraju terena. Vahbi Kazri je preuzeo odgovornost i poravnao rezultat.

Samo par minuta kasnije ponovo Tunižanin u centru pažnje, došao je do lopte u kaznenom prostoru Bordoa posle kornera, iskontrolisao je i po drugi put na meču pronašao put do mreže Benoe Kostila. Prštalo je do kraja poluvremena, Bordo je u nadoknadi pogodio i stativu preko Tome Bašića, da bi potom Loran Kosielni i zatresao mrežu ekipe Kloda Puela, ali je pogodak bivšeg kapitena Arsenala poništen zbog ofsajda.

Posle nekoliko dobrih, ali neiskorišćenih prilika na obe strane, gosti su uspeli da naprave još jedan penal: ovoga puta je Žimi Brijan igrao rukom u svom kaznenom prostoru. Ponovo je Kazri stavio loptu na kreč i još jednom matirao Kostila, pa je tako u 72. minutu kompletirao het-trik. Pobedu Sent Etjena je u 81. minutu overio Zajdu Jusuf, koji je posle odbitak pronašao put do mreže rivala.




Fudbaleri Lansa dočekali su Lorijen u 32. kolu francuskog šampionata i upisali važnu pobedu u borbi za plasman u Konferencijsku ligu (4:1). Tako su prekinuil seriju ekipe iz Bretanje od pet utakmica bez poraza i produžili svoj niz nepobedivosti na čak 11 mečeva.

Gosti su pružili vrlo dobar otpor, na momente su bili i bolji rival, ali je odbrana zakazala. Dva puta su domaći igrači do pogodaka dolazili posle odbitaka, a dva puta su rušili protivničke igrače pred svojim golom.

Domaćin je do prednosti stigao već u devetom minutu, gosti su skrivili penal, koji je u gol pretvorio iskusni Gael Kakuta. Odgovor je stigao 20 minuta kasnije Mofi je odlično skočio posle kornera sa desne strane i glavom matirao Leku za 1:1. Ipak, Korentan Žan se postarao da Lans na odmor ode sa golom viška, dobar napad domaćeg sastava, odbrana Lorijena je uspela na kratko da interveniše, ali se lopta odbila do Žana, koji prodaje lažnjak protivničkom defanzivcu i potom sa ivice peterca pronalazi put do mreže rivala.

Po povratku sa pauze Lans stiže i do trećeg pogotka. Arno Kalimuendo je pokupio odbitak posle kornera, našao se usamljen pred golom Lorijena, pa mu nije bilo teško da donese dva gola prednosti svojoj ekipi. Gosti su do kraja napadali, stvorili par solidnih situacija pred golom Lansa, da bi sve postalo jasno u 87. minutu, kada su skrivili novi penal, koji je u gol ovoga puta pretvorio Banza.


U duelima Bresta i Nima (1:1) i Nice i Remsa (0:0) nije bilo pobednika, a treba istaći da golman reprezentacije Srbije Predrag Rajković sa dve odbrane u finišu utakmice na Alijanc Rivijeri sprečio Nicu da stigne do trijumfa.


FRANCUSKA 1 – 32. KOLO

Petak

Mec - Lil 0:2 (0:2)

/Jilmaz 60, Dželik 89/

Subota

Strazbur - Pari Sen Žermen 1:4 (0:3)

/Sahi 64 - Mbape 16, Sarabija 28, Ken 45, Paredes 80/

Monpelje - Marselj 3:3 (1:2)

/Delor 1, Labord 47, 90+3 - Milik 43, Gaj 45+2, Perin 71/

Nedelja

Ren - Nant 1:0 (0:0)

/Terije 52/

Brest - Nim 1:1 (1:1)

/Šardone 26 - Kone 11

Lans - Lorijen 4:1 (2:1)

/Kakuta 16p, Žan 39, Kalimuendo 55, Banza 88p - Mofi 29/

Nica - Rems 0:0

Sent Etjen - Bordo 4:1 (2:1)

/Kazri 19p, 23, 72p, Jusuf 81 - Hvang 9/

17.05: (1,25) Monako (6,75) Dižon (14,0)

21.00: (1,40) Lion (4,50) Anže (8,50)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Vahbi KazriPredrag Rajković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara