undefined
undefined

Herta se obrukala pred 75.000 ljudi, Hamburger blizu povratka u Bundesligu posle četiri godine (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 19.05.22. | 22:40

Nekadašnji prvak Evrope slavio u Berlinu golom mladog Ludovita Rajsa

Izgleda da se bliži kulminacija Hertinog sunovrata! Navijači berlinskog kluba oduševljeno su dočekali ulazak u klub jednig od najbogatijih Nemaca - Larsa Vindhorsta pre tri godine, međutim Stara dama nemačkog fudbala od tada samo tone, bez obzira na silna ulaganja. Prvo deseto mesto 2020, pa 14. mesto prošle godine, a ove 16. i pad u baraž za opstanak. Ako ćemo po utisku iz prvog meča doigravanja navijači popularnog kluba uskoro će morati da se pomire i sa ispadanjem u Cvajtu. Četvrtim u istoriji kluba i prvim od 2013. godine.

Na Olimpijskom stadionu pred oko 75.000 ljudi, u prilično vatrenoj atmosferi: Herta - Hamburger 0:1!

Izabrane vesti

Utakmicu je odlučio 21-godišnji Ludovit Rajs pogotkom u 57. minutu, međutim teško je oteti se utisku da je svemu u ozbiljnoj meri kumovao golman domaćina Oliver Kristensen.

Puno je problema s povredama uoči ovog susreta imao Feliks Magat, nije imao na raspolaganju Davija Zelkea, Lukasa Klintera, Santijaga Askasibara, Martona Dardaija, Kevina Prinsa Boatenga, ali i na čak trojicu čuvara mreže - Andreasa Švolova, Rune Jarštajna i Marcela Lotku.

Tako je među stative morao četvrti izbor. Otuda i ne čudi onako loša reakcija prilikom odlučujućeg gola...

HSV je i statistički gledano i na svaki drugi način više pokazao. Mada po imenima nedorastao rival Herti, jedan od najvećih nemačkih klubova pokazao se kao organizovanija ekipa, tim s većom željom i jasnijom idejom.

Magat može da se vadi na činjenicu da nije mogao da računa gotovo na pola tima, međutim neće mu to mnogo značiti ukoliko kroz četiri dana Herta bude ispala u Cvajtu. Niti će ko pamtiti taj "detaljčić".

Ali zato ono što ostaje zapisano jesu sledeće činjenice: Berlinci su večeras izgubili od tri puta jeftinijeg sastava i Berlinci su u dobrom delu meča bili u podređenom polažaju u susretu s drugoligašem, iako su u tri poslednje godine u dovođenje novih igrača uložili čak 170.000.000 evra?!

Ne vrede silne promene trenera, novi sportski direktor (Fredi Bobić), novi ljudi u upravi...

Nešto ozbiljno "smrdi" u ovom klubu.


tagovi

CvajtaBundesliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara