Herman Pecela i Nikola Milenković zaustavljaju Kristijana Ronalda (© AFP)
Herman Pecela i Nikola Milenković zaustavljaju Kristijana Ronalda (© AFP)

Herman Pecela se vraća u Betis i otvara put srpskom štoperskom tandemu u Firenci

Vreme čitanja: 2min | sre. 18.08.21. | 14:07

Novac od transfera Argentinca Viola će uložiti u obnovu Milenkovićevog ugovora, stiže i Nastasić

Evropska avantura se nastavlja tamo gde je počela. Biće Herman Pecela novi-stari štoper Betisa. Fjorentina je pristala da proda kapitena španskom klubu, pa će se posle četiri godine provedene u Firenci iskusni defanzivac vratiti na stadionu „Benito Viljamarin“.

Timu Manuela Pelegrinija centralni defanzivac je bio potreban posle odlaska Ajse Mandija u Viljareal. Među metama su se nalazili Lijanko Vojinović iz Torina i Luiz Felipe iz Lacija, ali je na kraju izbor pao na Pecelu. Klub iz Sevilje će ga platiti 4.000.000 evra, čeka ga ugovor na četiri godine, a na taj način će napraviti dobar posao, jer je angažovao sjajnog štopera i prošao finansijski odlično.

Izabrane vesti

Kad je Betis prvi put doveo Pecelu, na ime obeštećenja River Plati je 2015. prosledio 2.250.000 evra, posle dve godine ga pustio u Fjorentinu na pozajmicu vrednu 500.000 evra, narednog leta prodao Italijanim za 9.750.000, što znači da je ukupno zaradio skoro 11.000.000 evra, kad se obračunaju i bonusi ostvareni na ime broja utakmica (138). Sad ga vraća za „samo“ 4.000.000 evra. Em dobija sigurnost u odbrani, em je izdvojio manje novca nego Fjorentina kad ga je dovodila.

Odlazak Hermana Pecele gotovo izvesno znači ostanak Nikole Milenkovića. Viola ne sme da dozvoli da u istom prelaznom roku ostane bez dvojice važnih defanzivaca, te iako se pominjalo da bi Bleki mogao da pređe u Vest Hem za 17.000.000 evra, razvoj događaja upućuje na zaključak da neće menjati sredinu. Novac od transfera Pecele klub planira da uloži u obnovu Milenkovićevog ugovora. Sadašnji ističe leta 2023, sad je idealan trenutak da se bivši štoper Partizana „blindira“ i to će se prema najavama sa Apenina desiti.

Milenković će ostati u Firenci, njegov saigrač iz reprezentacije Dušan Vlahović će verovatno otići (najbliži je Atletiko Madridu), ali će novi trener Vinčenco Italijano imati nepromenjen broj Srbija. Razlog: u Firencu se vraća Matija Nastastić. Finansijski kolaps Šalkea udaljio je nekadašnjeg člana Partizana od Gelzenkirhena, njegov ugovor ističe narednog leta, Rudari su spremni da ga puste za džabe, samo da im platom ne bi opterećivao budžet, a rešenje mu nudi Fjorentina. Opravdano, jer je baš na „Frankiju“ odigrao prvu inostranu sezonu i najavio uzlet ka Mančester Sitiju.

Sad se vraća da oformi tandem sa Milenkovićem.


tagovi

letnji prelazni rok 2021TransferiNikola MilenkovićMatija NastasićHerman Pecela

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara