Henes širom otvorio vrata Dejvisu: Neće dobiti više ni evro! U Bajernu nikome novac ne ispada iz d..eta

Vreme čitanja: 2min | ned. 21.07.24. | 13:47

"Imamo puno poverenje u Maksa. On ima svu slobodu. Sa Frojndom čini dobar tandem, oni su i dobri prijatelji. Naravno, s vremena vreme neko mora da im skrene pažnju da prikoče"

Nije ga bilo nekoliko meseci, a onda se vratio u velikom stilu. Kako samo on to ume - jako, otvoreno, bez mnogo uvijanja i dlake na jeziku. Siva eminencija Bajerna iz Minhena, Uli Henes, očito će dok je živ biti interesantniji sagovornik od svih iz upravljačkog tela u bavarskom klubu. Svi oni se menjaju, on ostaje.

Njegova funkcija trebalo bi da je protokolarna - počasni predsednik i član Nadznornog odbora - ali suština je nešto drugo. Bajern funkcioniše praktično po njegovom diktatu i dalje. Nijedna odluka ne može biti doneta bez amina pomenutog Nadzornog odbora, njegov 'pečat' je poslednji na svakom dogovoru, pa je Henes kao takav uvek u žiži.

Izabrane vesti

Za početak, prokomentarisao je razlaz sa Tomasom Tuhelom.

"Razišli smo se jer je tako moralo i ostali u korektnim odnosima. Mada sam bio veoma kritičan prema njemu dok je bio ovde".

Tuhelu se prebacuje da je unazadio mnoge glavne igrače. Među njima i Leona Gorecku...

"Njegove poslednje dve godine nisu bile dobre i on je svetan toga. U životu uvek imaš drugu šansu. To se odnosi i na njega u Bajernu. Ima novu prilikui da se dokaže i da ostane".

I Alfonso Dejvis jedan je od onih igrača što su u velikom padu. Henes se naprasno namršti kada se pomenu Kanađanin i njegovi agenti, odnosno interesovanje Real Madrida.

"Šta smo mu rekli? Jasno i glasno: Da neće dobiti povećanje ni za evo veće od onoga što mu je ponuđeno! Ako ne želi da produži ugovor, pustičemo da istekne, a onda neka ide".

O daljim planovima u prelaznom riku kazao je:

"Da bi još neko došao, prvo moraju da odu dva ili tri istaknuta prvotimca. I Maks Eberl i Kristof Frojnd to dobro znaju. Bajernu novac ne dolazi iz nečijeg d..eta!"

Florijan Virc bio je neizbežna tema...

"Obožavam ga, svi to znaju. Zaista bih voleo da ga vidim kod nas. Ali mislim da se pravui prevelika pompa oko njega. Baš kao i oko Musijale. Pod takvim pritiskom momci ne mogu da se razvijaju. Ludost je porediti Džamala sa Maradonom! Čemu to?! Iako verujem da može da dođe do najvišeg nivoa".

Na pitanje koliko slobodu u radu imaju Eberl i Frojnd stari lisac diplomatski je odgovorio:

"Imamo puno poverenje u Maksa. On ima svu slobodu. Sa Frojndom čini dobar tandem, oni su i dobri prijatelji. Naravno, s vremena vreme neko mora da im skrene pažnju da prikoče".

Na Evropskom šampionatu najviše ga je očarao - Lamin Jamal.

"Levo, desno, ta brzina... Sve te stvari koje radi... Voleo bih da Alfonso Dejvis može to da izvede", zakljuučio je uz osmeh Henes.


tagovi

Alfonso DejvisUli HenesLetnji prelazni rok 2024

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara