Gvardiola o kazni: Nije još gotovo, žalićemo se i sačekati odluku! Ako me ne otpuste, 100% ostajem u Sitiju

Vreme čitanja: 3min | sre. 19.02.20. | 23:16

Trener Mančester Sitija vrlo otvoreno posle meča sa Vest Hemom o banu koji je njegov klub dobio od Uefe

Rodri je večeras imao 196 dodira sa loptom, što je najviše otkako se meri ovaj podatak u Premijer ligi. Mančester Siti je savladao Vest Hem sa 2:0. Ali, nekako fudbal u celoj priči ima manji prostor. Najvažnije je ono što se dogodilo van terena. Uefa je zabranila Sitiju igranje u Ligi šampiona u naredne dve sezone, a uz to je klub morao da plati 30.000.000 evra. Stigao je i glas Pepa Gvardiole. Kaže trener Građana da nije gotovo, da se Siti ne predaje. Da će se klub žaliti i dati sve od sebe da izbegne kaznu. I da je optimističan po ovom pitanju.

Očekivano je posle meča sa Vest Hemom Gvardiola najviše pažnje potrošio na komentar te suspenzije koju je njegov tim dobio.

Izabrane vesti

Postoji nada kod Gvardiole da će se nešto promeniti.
"Nije još gotovo! Klub veruje da je ovo nefer. Žalićemo se i sačekaćemo. Sve što možemo da radimo kao ljudi na terenu je da radimo ono što smo radili u poslednje četiri godine. I da se fokusiramo na to do kraja sezone. Verujem mom klubu 100%, objasnili su mi razlog zbog čega se sve ovo dogodilo. Žalićemo se i sačekaćemo", rekao je Gvardiola za Skaj Sport.

Optimističan je Pep po ovom pitanju.
"Razgovarali smo, imali smo dogovor i borićemo se kao što jesmo svakoga dana do kraja sezone. Optimistični smo da će na kraju istina pobediti i da ćemo igrati u Ligi šampiona naredne sezone, naravno ako se kvalifikujemo".

A šta će biti sa njim? Da li će ostati na klupi Sitija?
"Ako me ne otpuste - to može da se dogodi - ali ako se ne dogodi, ostaću ovde, 100%, više nego ikada. Pre svega jer želim da ostanem duže od ugovora koji imam trenutno. To je nešto posebno. Želim da ostanem, da pomognem klubu, ako je moguće da zadržimo ovaj nivo koliko god je to moguće".

O navijačima...
"Podržavam klub 100%. Fokusiraćemo se na ono što radimo. Ne znam kakva ć biti reakcija navijača. Nadam se da će nam pomoći do kraja sezone. Moramo da igramo za ove ljude ovde", rekao je Pep.

Da li ste rekli igračima da biste ostali u klubu čak i kada bi Siti igrao treću ligu?
"Zašto bih odlazio? Kada sam rekao da volim ovaj klub, da mi se dopada da budem ovde, zašto bih išao? Optimističan sam. Razgovarali smo sa igračima i naredna tri meseca ćemo se samo fokusirati na ono što radimo. Lično, bez obzira na to šta će se dogoditi - ostaću ovde i naredne sezone", zaključio je Gvardiola u razgovoru za Skaj.

Slične konstatacije imao je i na konferenciji za medije...
"Šta se dogodilo - dogodilo se. Klub će se žaliti. Siguran sam da će klub braniti svoju poziciju. Kada neko veruje da je u pravu, mora da se bori do kraja. I to će naš klub i uraditi", istakao je Gvardiola.

Kevin de Brujne je večeras bio i strelac gola i asistent. Najzaslužniji za trijumf Građana. I on je pričao o aktuelnoj situaciji.
"Bili smo na odmoru kada se sve to dogodilo. Vratili smo se i igrali fudbal. Situacija je takva kakva jeste, šta mi igrači tu možemo više? Trenirali smo normalno, ništa se nije promenilo. Imali smo tri sedmice bez fudbala. Malo se oseća zarđalost, ali na kraju krajeva odigrali smo dobru utakmicu i zaslužili smo pobedu. Imamo još za šta da igramo do kraja sezone, nadam se da ćemo vratiti ritam i osvojiti neke titule do kraja sezone", rekao je De Brujne posle utakmice.

FOTO: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara