Tek druga prilika u pola veka dugoj istoriji Sivasa

Vreme čitanja: 3min | pon. 16.03.20. | 11:33

Jigidosi će pokušati da iskoriste kiks konkurenata

I pored pandemije koronavirusa, u Turskoj je odlučeno da se lopta zakotrlja i ove nedelje, a od te odluke najviše bi mogao da profitira Sivas. Njegovi rivali u borbi za titulu, poređani po redosledu na tabeli, Trabzon, Bašakšehir i Galatasaraj ispuštali su redom bodove ovog vikenda. Prva dva pomenuta tima plen su podelila međusobno u jednom od dva derbija ove runde, dok je u drugom, dosta zvučnijem, aktuelni šampion remijem bez golova sa Bešiktašom propustio priliku da priđe na bod vodećem dvojcu. Prilika kakvu popularni Jigidosi ne bi smeli da propuste.

Poslednju, ujedno i jedinu, crveno-beli su imali u sezoni 2008/09 kada su se više nego ikad pre, pa i kasnije, ispostaviće se sve do ove godine, približili tronu. Međutim, na njega je tada zaseo Bešiktaš sa pet bodova više. Ove sezone, izvan svih očekivanja, Sivas je posle 19 odigranih mečeva u šampionatu bio lider prvenstva, u čemu su mu umnogome pomogle loše partije najvećih klubova Turske. Da neverovatna forma tima koji je godinu pre završio na 12. mestu, tek četiri boda iznad zone ispadanja, ne može da traje večno bilo je jasno svima. Posle trijumfa nad Bešiktašom usledio je hod po mraku, četa Rize Čalimbaja na sedam narednih utakmica nije zabeležila trijumf u svim takmičenjima. Ispala je iz kupa, dok je u Superligi osvojila tek dva boda u četiri meča i od tada gleda u leđa pomenutom triu.

Minimalnom pobedom nad Alanjom sredinom februara loša serija je prekinuta, a ubedljivim trijumfom protiv Ankaragučua od 3:0, te remijem sa Galatom u prethodnom kolu, Sivas je ostavio crne dane iza sebe i u Antaliju putuje u dobrom raspoloženju.

Izabrane vesti

Kao da su današnji protivnici donekle zamenili prošlogodišnje uloge, pa se Antalija koja je prošle sezone za dva boda ostala bez izleta u Evropu, ove se dugo davila u blatu dna tabele. Uzlet Škorpiona kreće nedelju pre nego što će uslediti pad Sivasa. U 18. kolu Antalija se nalazila u zoni ispadanja sa svega 14 bodova, ali je u seriji od sedam mečeva bez poraza u šampionatu prikupila tek jedan bod manje nego za prethodnih osamnaest i sa 27 se nalazi na 12. mestu.

Trener gostiju Riza Čalimbaj nema kadrovskih problema pred ovaj meč, ali će morati posebnu pažnju da obrati na Makedonca Adisa Jahovića, strelca 13 pogodaka u prvenstvu, koji je u Antaliju stigao ove zime iz Malatije i na pet mečeva dva puta zatresao mrežu protivnika.

Sivas u poslednje vreme ne prolazi baš najbolje u duelima sa današnjim domaćinom. Savladao ga je tek jednom u prethodnih pet navrata i to u ovogodišnjem prvenstvenom susretu. Ono što je sigurno u sudaru ova dva tima jesu golovi, igra GG je na poslednjih deset međusobnih utakmica došla osam puta, a šest puta palo je tri ili više golova.

TURSKA 1 - 26. KOLO:

Petak
Ankaraguču - Rize 2:1 (2:1)
/Albajarak 17ag, Rodrigez 22 - Garmaš 45+1/

Kasimpaša - Gectepe 2:0 (1:0)
/Koita  2, 90+2/

Subota
Denizli - Genčlerbirligi 1:0 (0:0)
/Rodaljega 54/

Alanja - Gacijantep 1:0 (1:0)
/Kaulker 42/

Konja – Fenerbahče  1:0 (1:0)
/Bajić 41/

Nedelja
Kajzeri – Malatija  2:1 (2:0)
/Mešanović 22, Pedro Enrike 42 – Kjartanson 70/

Trabzon – Bašakšehir  1:1 (0:0)
/Škrtel ag 63 – Ba 56/

Galatasaraj - Bešiktaš 0:0

Ponedeljak
18.00:  (2,95) Antalija  (3,35)  Sivas (2,40) 

Utorak
18.00:  (1,85) Gectepe  (3,50)  Rize (4,40) 

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara