Hari Kjuel (©Reuters, ©AFP)
Hari Kjuel (©Reuters, ©AFP)

Hari Kjuel pred revanš polufinala: Mislili su da smo mrtvi i zakopani u Istanbulu

Vreme čitanja: 3min | sre. 24.04.24. | 10:27

Strateg Jokohame Marinos se prisetio osvajanja Lige šampiona sa Liverpulom 2005. i nada se da će njegovi momci uspeti da odu u finale azijske elite preko Ulsana

Japansko-korejski duel odigrava se u revanš meču polufinala AFC Lige šampiona između Jokohame Marinos i Ulsan Hjundaija. Pogodak u 19. minutu u prvoj utakmici bio je sve što je Južnokorejcima bilo potrebno da zabeleže pobedu od 1:0 prošle srede, i ostvare prednost pred revanš na Nisan stadionu (12.00).

Strateg Marinosa Hari Kjuel izrazio je, u najavi meča, nadu da će njegov tim moći da oponaša uspeh koji je nekadašnji as Liverpula ostvario u Istanbulu 2005. i da će da "učini nešto magično" u revanšu polufinala Lige šampiona u sredu.

Izabrane vesti

Kjuel je osvojio najveću evropsku nagradu u klupskom fudbalu pre skoro 20 godina, pošto je Liverpul nadoknadio zaostak od tri gola i pobedio Milan na penale, iako je Australijanac izdržao samo 23 minuta pre nego što je povređen napustio teren.

12.00: (2,25) Jokohama Marinos (3,30) Ulsan (3,00)

Bivši krilni igrač Lidsa i Liverpula preuzeo je dužnost trenera Jokohame početkom ove godine i odveo je japanski klub u prvo polufinale azijske Lige šampiona. Trikolori su poraženi u prvom meču od Ulsana sa 1:0 u Južnoj Koreji, ali Kjuel veruje da njegova ekipa može da demonstrira duh onog Liverpula iz Istanbula.

"Bio sam deo posebnog tima te noći koji je uspeo da se vrati iz scenarija u kojem je mnogo ljudi mislilo da je mrtav i zakopan", rekao je Kjuel u utorak. "To samo pokazuje da utakmica nikada nije završena, posebno kada imate glad i želju. I vidim tu glad i želju u ovom timu da ode tamo i uradi nešto magično".

Kjuel je jedan od najvećih igrača Australije svih vremena, ali još nije dostigao iste visine kao trener. Radio je u engleskom niželigaškom fudbalu. Petoligaš Barnet ga je otpustio 2021. pošto nije uspeo da pobedi u uvodnih sedam mečeva u klubu.

-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Romu na Olimpiku, Arsenal na Emirejtsu ili možda Marselj na Velodromu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------

Kjuel je dobro počeo u Japanu i inspiraciju je dobio od bivšeg saigrača iz Liverpula Ćabija Alonsa, koji je sa Bajerom iz Leverkuzena nedavno osvojio titulu u Bundesligi.

"Otišao je tamo i napravio tim koji je praktično nezaustavljiv. Ne samo u Bundesligi, već i u Evropi u ovom trenutku. Mislim da je fantastično videti mlade trenere koji sada dolaze sa drugačijim načinom razmišljanja, stavom i načinom igre".

Jokohama Marinos se poslednjih godina mnogo oslanja na Australijance. Zapravo, od 2018. na kormilu Trikolora su sedeli isključivo treneri sa Petog kontinenta. Najpre Angelos Postekoglu, a zatim i Kevin Muskat. Postekoglu je iz Jokohame otišao u Seltik i angažovao Kjuela kao pomoćnog trenera, pre nego što je preuzeo Totenhem u Premijer ligi.

"Obojica smo veoma zauzeti koncentrisanjem na sopstvene timove. Razgovarao sam s Postekogluom nakratko na početku da bih dobio malo informacija, ali generalno, gde god da odem, sam odlučujem kako ću da pristupim stvarima", poručio je Hari Kjuel.

Ulsan se kvalifikovao za prošireno Svetsko klupsko prvenstvo sa 32 tima u Sjedinjenim Američkim Državama pobedivši Jokohamu u prvoj utakmici. Tim ima za cilj da osvoji Ligu šampiona treći put u istoriji.

"Pobedili smo u prvoj utakmici, ali moramo da zaboravimo na rezultat", rekao je trener Hong Mjung-bo. "Pokušaćemo da igramo stabilno, ali ovo je utakmica u gostima i biće teška".

Pobednik susreta će se u dvomeču sastati sa Al Ainom iz Ujedinjenih Arapskih Emirata u finalu Lige šampiona.

AFC LIGA ŠAMPIONA - POLUFINALE, REVANŠI

Utorak

Al Hilal - Al Ain 2:1 (1:1), prvi meč 2:4

/Ruben Neves 4pen, Al Davsari 51 - Erik 12/

Sreda

12.00: (2,25) Jokohama Marinos (3,30) Ulsan (3,00), prvi meč 0:1

***kvote su podložne promenama



tagovi

Azijska liga šampionaJokohama MarinosUlsanHari Kjuel

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara