Foto: AFP
Foto: AFP

Hari, dobro došao u klub 100! Kejn slavi jubilej, Anhel Gomes od starta u timu

Vreme čitanja: 3min | uto. 10.09.24. | 13:07

Poseban dan za najboljeg strelca u istoriji Gordog Albiona. Li Karsli nastavlja sa promovisanjem igrača koje je vodio u mladoj reprezentaciji

Privremeni selektor Engleske, Li Karsli, vrlo uspešno je startovao na klupi Gordog Albiona, pošto je sa svojom selekcijom na prilično siguran način osvojio bodove u Dablinu, ali tamošnja javnost večeras protiv Finske (20.45, Arena Premium) želi iskorak. Ne samo u odnosu na utakmicu od pre tri dana, već u odnosu na stil igre koji je forsirao Geret Sautgejt. Prostije rečeno - publika na Vembliju želi izrazito ofanzivnu i ubedljivu reprezentaciju Engleske, a Karsli veruje da će joj to upravo i ponuditi.

Temperametni strateg je na spisak za start Lige nacija uvrstio četvoricu igrača kojima je bio selektor u mladoj reprezentaciji Srbije. U pitanju su Tino Livramento, Morgan Gibs Vajt, Anhel Gomes i Noni Madueke. Gibs Vajt i Gomes su zaigrali protiv Irske u finišu meča, a londonski Telegraf piše da će vezista Lila zabeležiti i prvi start u dresu sa državnim grbom.

Izabrane vesti

Gomes je dete Mančester Junajteda, koje je napustilo Old Traford nakon što nije dobilo pravu šansu. Mladi vezista je prešao u Lil kao slobodan igrač i tamo postao ključni igrač. Isti je slučaj bio i u mladoj reprezentaciji Engleske. Najveći procvat doživeo je u prošloj sezoni, u kojoj je u dresu Doga zabeležio 45 nastupa u svim takmičenjima, postigao dva gola i ostvario 10 asistencija.

"Svi oni imaju šansu da igraju. Nivo na kom su igrači trenirali svima daje šansu da dobiju minute ili počnu utakmicu. Pošto smo rano ostali bez trojice igrače, imali smo sreće da sve ostale držimo u formi i spremnima za akciju", rekao je Karsli.

Izadenje protiv Irske uticalo je da vicešampion Evrope u vrlo dobrom raspoloženju dočeka večerašnju utakmicu. To potvrđuju i reči Harija Kejna, koji je prezadovoljan učinkom svog tima, iako Englezi nisu imali preveliki broj izrazitih šansi.

"Raspoloženje je dobro, predstava je zaista bila dobra. Pobeda u gostima od 2:0, bez mnogo šansi, govori da je to bio vrhunski učinak. Bilo je trenutaka u drugom poluvremenu kada smo mogli bolje da kontrolišemo meč, ali sveukupno gledano, gostovanje je bilo dobro nakon izuzetno teškog leta", rekao je Kejn.

As minhenskog Bajerna i najbolji strelac u istoriji reprezentacije Engleske (66 golova) večeras će odigrati jubilarni 100. meč u dresu sa državnim grbom. Na taj način će se pridružiti Piteru Šiltonu (125 nastupa), Vejnu Runiju (120), Dejvidu Bekamu (115), Stivenu Džerardu (114), Bobiju Muru (108), Ešliju Kolu (107), Bobiju Čarltonu (106), Frenku Lampardu (106) i Biliju Rajtu (105).

"Osećam se u veoma dobroj formi, fizički i psihički, na vrhuncu Karijere. Gledanje Kristijana Ronalda, koji je postigao 901. gol sa 39 godina me inspiriše da igram što je duže moguće. Više od svega volim da predstavljan Englesku i ne želim da se to završi u skorije vreme", rekao je Kejn.

Selektor Engleske Li Karsli spreman je da zahtevnoj naciji pruži ono što očekuje.

"Želim da vidim kako igramo sa kontrolom. Važno je da smo uzbudljivi za gledanje. Kada navijači dođu da gledaju Englesku kod kuće očekuju napadački fudbal, stvaranje šansi i igranje sa tempom. Volim da gledam napadački fudbal, a volim tako i da treniram. Otkad se bavim trenerskim poslom želeo sam da moji timovi igraju i nadmašuju protivnika. Ne želim da gušim igrače informacija, već da izvučem najbolje iz njih", rekao je Karsli.

LIGA NACIJA (B DIVIZIJA) – 2. KOLO

Utorak

GRUPA 1

20.45: (2,50) Albanija (3,15) Gruzija (3,00)

20.45: (2,30) Češka (3,40) Ukrajina (3,10)


GRUPA 2

20.45: (1,12) Engleska (9,50) Finska (19,0)

20.45: (2,80) Republika Irska (2,95) Grčka (2,80)



tagovi

Hari KejnAnhel GomesLi Karslireprezentacija Engleske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara