Karim Benzema (©Reuters)
Karim Benzema (©Reuters)

Haos u Al Itihadu zbog Benzemine želje da bira trenera: Klub se dogovorio sa Piolijem, Francuz zvao Galtijea

Vreme čitanja: 2min | ned. 07.07.24. | 09:04

Predsednik kluba Luaj Nazer samo mesec dana po dobijenim izborima kovertirao ostavku zbog mešanja napadača u njegov posao

Veliki posao napravio je Al Itihad prošlog leta kada je angažovao Karima Benzemu. Iskusni napadač iznenada je napustio Real Madrid i sa zvanjem zvanično najboljeg igrača na svetu zaputio se u Saudijsku Arabiju. Euforija je zavladala Džedom, ali se balon velikih očekivanja brzo izduvao, a na površinu isplivali brojni problemi.

Francuz se u novom klubu ponašao kao "sve i svja". Nije mu odgovarao trener Nuno Espirito Santo - promenjen je. Nije našao zajednički jezik ni sa Marcelom Galjardom - sklonjen je. A, sada saudijski mediji pišu da Benzemi ne odgovara ni treći izbor Al Itihada za šefa stručnog štaba - Stefano Pioli.

Izabrane vesti

Doskorašnji strateg Milana nije zvanično promovisan, ali je sve išlo ka tome. Isplivali su finansijski podaci dogovora po kojima će godišnja plata Italijana biti 18.000.000 evra, a pojavila se i informacija da je nakon definitivnog odbijanja Marka Silve da napusti Fulam, Pioli prihvatio ponudu Al Itihada. Čekala se samo slika sa žuto-crnim šalom, međutim, situacija se dobrano zakomplikovala.

Mediji iz Saudijske Arabije pišu da je predsednik kluba Luaj Nazer besan zbog najnovijih dešavanja i da je Ministarstvu sporta, koje rukovodi tamošnjim klubovima, najavio ostavku ukoliko se situacija ne promeni. Odnosno, ukoliko ne bude usvojena njegova ideja da Pioli postane trener, uprkos želji Karima Benzema da posao bude poveren Kristofu Galtijeu sa kojim je svojevremeno sarađivao u Olimpiku iz Liona.

Naime, iako su čelnici kluba danima vodili pregovore sa bivšim trenerom Milana, francuski napadač je samoinicijativno kontaktirao sunarodnika i pozvao ga on bude taj koji će sesti na klupu petoplasiranog tima saudijskog prvenstva prošle sezone. Jasno je da je takav potez Benzeme razbesneo Nazera i sportskog direktora Ramona Plansesa, koji je po pisanju Lekipa takođe ponudio ostavku.

Navodno Benzema ima veliku podršku jednog dela rukovodstva Al Itihada i oseća slobodu da, dokle god je pod ugovorom sa klubom, njegova reč bude poslednja u vezi sa donošenjem važnih odluka. U takvoj situaciji teško je očekivati da će klub iz Džede uspeti da se vrati na tron koji mu je prošle sezone preoteo Al Hilal.


tagovi

Karim BenzemaLetnji prelazni rok 2024Al ItihadStefano PioliKristof Galtije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara