(©Twitter)
(©Twitter)

Haos posle paragvajskog derbija: Upucan policajac, ukraden mu pištolj

Vreme čitanja: 3min | pon. 19.08.24. | 23:00

Neredi nedaleko od stadiona posle utakmice Sero Portenja i Olimpije (1:1)

Okršaji dva od tri najveća paragvajska fudbalska kluba, Sero Portenja i Olimpije iz Asunsiona, često su propraćeni neredima i tučama među navijačima. Tako je bilo i ovog puta, samo što je najdeblji kraj u noći između nedelje i ponedeljka izvukao jedan policajac, koji je upucan u vrat. Da stvar bude još gora, neko je to iskoristio i ukrao mu pištolj!

Sero Portenjo i Olimpija su se sastali u glavnom gradu Paragvaja u noći između nedelje i ponedeljka u okviru 6. kola paragvajske Klausure. Meč je završen bez pobednika, Sero Portenjo je isčupao bod golom nekadašnjeg krila Flamenga Roberta Pirisa iz jedanaesterca u 84. minutu.

Izabrane vesti

Očigledno, bilo je nervoznih ljudi posle te utakmice, a kako javljaju tamošnji mediji u jednom momentu je došlo do sukoba pristalica dva kluba. Jedan od policajaca koji je hteo da pomogne slučajnim prolaznicima, Hoze Velaskes, tom prilikom je ranjen u vrat i otet mu je pištolj. Njegove kolege su brzo reagovale i pomogle mu, ali oružje je izgubljeno.

I dok se dvojica svađaju, treći koristi. Osvajač Aperture Libertad ima priliku da smanji zaostatak za njima na tabeli, ukoliko savlada Amelijano u noći između utorka i srede prepoloviće zaostatak.


00.30: (4,10) Amelijano (3,35) Libertad (1,85)


Crno-beli su slabo otvorili Klausuru. Na premijeri su savladali Takuari sa 4:2, a posle toga su vezali četiri utakmice bez trijumfa. Izgubili su od Nasionala (1:2) i Olimpije (0:4), a remizirali su sa Guaranijem (0:0) i Trinidenseom (2:2).

Sada je Libertad pao čak na 10. poziciju, dok je njegov noćašnji rival Amelijano na samom dnu. Jedini je tim bez pobede, ima tri remija i dva poraza.

Ovo će biti drugi duel Libertada i Amelijana u četiri dana. Sastali su se nedavno u prvom meču osmine finala Kopa Sudamerikane, na terenu Libertada su odigrali 1:1. Revanš u drugom po kvalitetu klupskom takmičenju Južne Amerike je na programu već u petak, pa je moguće da će se u prvenstvu oba tima malo štedeti. Pobednik u Kopa Sudamerikani će igrati protiv boljeg iz susreta Boke Juniors i Kruzeira (prva utakmica 1:0 za Argentince).

U Aperturi, koju je Libertad osvojio, dvaput je savladao Amelijano, sa po 4:1 (u martu) i 1:0 (u maju). Amelijano je to takmičenje završio na devetoj poziciji.


***

MOZZART ČASTI LAJV TIKET!

Sve što treba da uradiš je da do nedelje odigraš tiket klasičnog klađenja za bar 1.000 rsd uz minimalnu kvotu 4,00 i najmanje četiri para od kojih je jedan iz Liga petice. Ovo neće biti teško obzirom na to kakvi mečevi te očekuju u ponudi - ovo su uslovi, a nagrada je 500 rsd za lajv”.

***


PARAGVAJ 1 (KLAUSURA) – 6. KOLO

Petak

Lukenjo – Guarani 2.1 (0:0)

/Mendoza 63, Viljalba 80 – Martinez 57/

Subota

Dos de Majo – Trinidense 1:0 (0:0)

/Bogado 72/

General Kabaljero – Nasional Asunsion 0:0

Nedelja

Sol de Amerika – Takuari 1:2 (0:0)

/Valdez 71 – Berio 49, 88/

Sero Portenjo – Olimpija 1:1 (0:1)

/Piris 84pen – Prato 39/

Utorak

00.30: (4,10) Amelijano (3,35) Libertad (1,85)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Paragvaj 1Sero PortenjoOlimpija AsunsionLibertadAmelijano

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara