Haos na Old Trafordu! Ešli Jang odbio novi ugovor, rekao Solskjeru da više neće da igra

Vreme čitanja: 3min | čet. 09.01.20. | 13:44

Zanima ga samo prelazak u Inter

Letos je uzeo napadača – sad će i kapitena. Spreman je Inter da opet „opljačka“ Mančester junajted i pokaže da su se odnosi u evropskom fudbalu dobrano promenili, jer je pre samo nekoliko godina bilo nezamislivo da dva fudbalera, jedan za drugim, u razmaku od šest meseci napuste Old Traford i presele se u Inter. Situacija se okrenula naglavačke, Teater snova sve češće je teatar košmara, a Đuzepe Meaca mesto gde je dozvoljeno sanjati o "skudetu". Razlog što su Nerazuri bodovno poravnati sa Juventusom na vrhu tabele Serije A je izvanredna forma Romelua Lukakua, koji bi u narednim danima mogao da obnovi partnerstvo sa Ešlijem Jangom.

Pre dva dana odjeknula je vest da Inter želi levog beka Crveni đavola i istog časa u Mančesteru je nastala panika. Jeste da Ole Gunar Solskjer neprestano promoviše ideju o ubacivanju dece iz podmlatka u prvi tim, daje šansu Brendanu Vilijamsu, međutim, malo iskustva i snage kakva odlikuje Janga nikad nije na odmet. Posebno u zahtevnom periodu sezone i pred odlučujuće bitke za projektovani pokušaj plasmana u Ligu šampiona. Junajted ne želi da se odrekne Janga, iako mu za šest meseci ističe ugovor, ali po svemu sudeći ni Ešli ne želi više da nosi dres engleskog velikana.

Izabrane vesti

Zanima ga promena, borba za trofeje, saradanja sa Antoniom Konteom. Bivši trener Čelsija zvao ga je i pre dve sezone, ali tad je Ešli bio pod čvrstim ugovorom sa Mančesterom i nije bilo šanse da se preseli na Stamford Bridž. Sad, kad mu je ostalo svega šest meseci saradnje, želi da iskoristi šansu i pređe u Inter, gde bi trebalo, s obzirom na ofanzivne karakteristike, da se idealno uklopi u sistem igre koji podrazumeva česta ubacivanja bekova iza leđa protivničke odbrane.

Inter mu je ponudio ugovor na 18 meseci, što je zateklo čelnike Mančestera, zbog čega su hitno morali da reaguju. Jutros je generalni direktor Ed Vudvord stavio pred 34-godišnjeg fudbalera opciju produžetka ugovora na godinu dana, kad mu ovaj istekne. Suštinski, uslovi su identični kad je trajanje u pitanju, po godinu i po, čak Junajted bolje plaća, ali je Ešli dao reč Konteu da dolazi i ne želi da odstupi ni milimetar od principa. Zato je po sistemu „kasno ste se setili“ odbio iznenadnu ponudu sadašnjeg kluba da produži ugovor. Uz dodatak da je lično informisao Olea Gunara Solskjera da više ne želi da igra za Mančester. Štaviše, da ga interesuje čak ni da sedi na klupi, već po svaku cenu želi da ode.

U Junajtedu je haos kad je reč o statusu jednog od najiskusijih fudbalera. Suštinski, klub nema mnogo opcija. Ili će da bude tvrdoglav i blokira Jangov transfer, ali u tom slučaju em ima nezadovoljnog igrača u svlačionici, em on neće videti teren, em će otići bez obeštećenja. Druga varijanta deluje razumnije, jer će makar neki novac leći na račun Mančestera ako sad proda Janga.

On se ionako odlučio. Inter ima dogovor sa igračem i samo čeka. Kao za Lukakua. Deluje da će epilog biti isti.

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara