Hanibal je pred vratima

Vreme čitanja: 2min | pon. 15.01.24. | 09:56

Vezista Mančester junajteda u Sevilji

Dugo čekano pojačanje je sinoć doputovalo u Sevilju. Mladi vezista Hanibal Mežbri će danas i zvanično postati član španskog kluba.

Nedeljama su trajali pregovori sa Mančester junajtedom oko reprezentativca Tunisa i prethodnih dana je dogovor napokon postignut. Mežbri dolazi na pozajmicu posle koje će Sevilja imati pravo otkupa po ceni od 20.000.000 evra. Takođe, Mančester junajted neće imati fiksnu povratnu klauzulu da otkupi nazad Tunišanina, ali je uspeo da ga ubedi u produžetak ugovora. Aktuelna saradnja mu je isticala 2025. i Junajted nije hteo da dozvoli da uđe u poslednju godinu ugovora ako ga Sevilja ne otkupi. Produžio je vernost do 2026. i potom otputovao u Andaluziju.

Izabrane vesti

Presudila je želja talentovanog veziste za kojeg je veliko interesovanje pokazao i Everton. Iako je Junajted insistirao da se preseli na Gudison i da nastavi sa razvojem u Premijer ligi, momak rođen u Francuskoj je izdejstvovao da Sevilja bude sledeća destinacija jer tamo vidi veći prostor za napredak. Kod Ten Haga je ove sezone odirgao 10 mečeva u svim takmičenjima i nije imao neku bitnu ulogu.

Sevilji je Mežbri četvrto pojačanje ove zime. Pre njega je na pozajmicu s pravom otkupa za 8.000.000 evra stigao francuski vezista Lusijan Agume. Iz Ajaksa je za 400.000 evra i 25 odsto od naredne prodaje došao belgijski ofanzivni vezista Stanis Isumbo Muzambo dok je iz Mančester Junajted uzet i kolumbijski napadač Mateo Mehija uz obavezu da Crvenim đavolima u budućnosti pripadne 25 odsto od naredne prodaje.

Svi oni će zasad biti registrovani za B sekciju Sevilje jer je potrebno da neki igrači iz A tima poput Rafe Mira, Januzaja i Hordana napuste klub i oslobode mesto za registraciju. Ali svi novi igrači će moći da konkurišu za prvi tim kod Kikea Floresa i očekuje se da Hanibal danas nakon potpisa ugovora bude u sastavu za meč protiv Hetafea.


tagovi

Hanibal MežbriZimski prelazni rok 2024

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara