Erling Haland (©Reuters)
Erling Haland (©Reuters)

Halandu dosadno na terenu i ne igra protiv Bristol Sitija

Vreme čitanja: 3min | uto. 28.02.23. | 13:11

Španski mediji izveštavaju o navodnom nezadovoljstvu Norvežanina, a engleski uveravaju da će Gvardiola da odmori najboljeg strelca protiv Robinsa u osmini finala FA kupa

O ličnosti Erlinga Halanda se trenutno naširoko raspravlja u engleskim i španskim medijima. Navodno, Norvežanin je nesrećan u engleskom industrijskom gradu, jer su mu davana lažna obećanja. Osim toga, plavokosi džin se, čini se, ne slaže ni sa svojom ulogom egzekutora u mašineriji Mančester Sitija.

Prema izveštajima sa Pirinejskog poluostrva Haland želi da Mančester Siti promeni stil igre kako bi mu se prilagodio. Špansko izdanje Nacional tvrdi da Norvežanin "trenutno nije zadovoljan u Mančester Sitiju" jer se oseća "prevareno" i "veruje da

Izabrane vesti

Gvardiola mora da promeni stil" kako bi ga više uključio u igru jer mu je "preterano dosadno tokom 90 minuta".

Sa čisto sportske tačke gledišta, nema Erlingu šta da se zameri, jer je sa 27. premijerligaških pogodaka Haland postavio novi klupski rekord u samo 24 prvenstvene utakmice. U utorak uveče u osmini finala FA kupa protiv Bristol Sitija, bivši as Dortmunda verovatno neće biti korišćen ili samo nakratko.

Međutim, ova mera kontrole opterećenja ne menja činjenicu da su aktuelni šampioni Engleske naravno veliki favoriti na gostovanju drugoligašu. Bila bi ogromna senzacija kada bi se u duelu Bristol Sitija i aktuelnog prvaka Engleske radovao domaćin.


21.00: (12,0) Bristol Siti (7,25) Mančester Siti (1,20)


Mančester Siti nalazi se u zaotatku u odnosu na Arsenal u trci za tron u Engleskoj. Nebesko-plavi imaju dva boda manje od lidera iz Londona, koji ima i meč manje.

Generalno, aktuelni šampion igra sezonu koja je prosečna. Dominacija iz prošlih dana i godina je primetna u tragovima. Četa Pepa Gvardiole muči se sa problemima na terenu i van njega. Uz to, postoji i drastična kazna ako UEFA dokaže da je Siti prekršio finansijski fer-plej.

Činjenica da kod Građana nije sve "mir, radost, palačinke" bila je jasna i prošle nedelje u Ligi šampiona, kada su se mučili prilikom remija 1:1 sa RB Lajpcigom u Nemačkoj, naročito posle slabog drugog poluvremena.

Defanziva se pokazala kao slaba tačka u poslednjih nekoliko nedelja. Golman Ederson je primio najmanje jedan gol u sedam od poslednjih osam utakmica Premijer lige. U 11 ligaških mečeva posle Svetskog prvenstva Siti je samo dva puta sačuvao svoju mrežu.

Kadrovski, katalonski trener, koji je prošle nedelje uneo novinu protiv Lajpciga kada nije napravio nijednu promenu tokom celog susreta, sigurno će da izvrši neke rotacije.

Haland, Griliš, Rodri ili Akandži će verovatno dobiti poštedu.

Za Bristol Siti, predstojeća osmina finala FA kupa protiv dugogodišnjeg lidera predstavlja vrhunsku utakmicu decenije. Tek četvrti put u ovom milenijumu Robinsi su se plasirali u peto kolo najstarijeg kup takmičenja na svetu. U ovom milenijumu, međutim, nikada nisu prošli u četvrtfinale. Poslednji put fudbaleri sa jugozapada zemlje poslednji put su prošli u osminu finala u sezoni 1973/1974.


------------------------

Na redu je nova runda Mozzart Prognozzera i šansa za osvajanje vrednih novčanih nagrada. Glavna premija je 200.000 dinara. Opširnije 

OVDE.

------------------------

ENGLESKA, FA KUP - OSMINA FINALA

Utorak

20.15: (7,25) Stouk (4,40) Brajton (1,45)

20.30: (1,33) Lester (5,20) Blekburn (9,00)

20.45: (2,25) Fulam (3,35) Lids (3,25)

21.00: (12,0) Bristol Siti (7,25) Mančester Siti (1,20)

Sreda

20.15: (1,33) Sautempton (5,20) Grimzbi (9,00)

20.30: (1,30) Barnli (5,50) Flitvud (10,0)

20.45: (1,65) Mančester Junajted (3,70) Vest Hem (5,70)

20.55: (4,30) Šefild Junajted (3,60) Totenhem (1,85)

***kvote su podložne promenama



tagovi

FA kupMančester SitiBristol Siti

Obaveštavaj me

Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara