Kilijan Embape (Foto: AFP)
Kilijan Embape (Foto: AFP)

Hakimijevu brljotinu nisu obrisali ni Ramos, ni Embape, Remsu bod na Parku prinčeva (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 10.03.24. | 15:09

Marokanac napravio veliku grešku u sedmom minutu i iskopao rupu svojoj ekipi, ali i dao vetar u leđa rivalu

Fudbaleri Pari Sen Žermena nisu najbolje iskoristili pad Bresta u okršaju sa Lansom, pošto je Rems uzeo bod na Parku prinčeva u 25. kolu francuske Lige 1 - 2:2 (2:2).

Neće ipak suze roniti Sveci, jer su i dalje ubedljivo prvi na tabeli, a bodom u duelu sa ekipom Vila Stila su makar zaokružili suficit u odnosu na najbližeg pratioca na 10 bodova.

Izabrane vesti

Susret u Remsu počeo je velikom greškom Ašrafa Hakimija. Bivši fudbaler madridskog Reala i Dortmunda je nonšalantno krenuo sa loptom ka sopstvenom petercu, dok mu je Umar Dijakite visio na leđima. Na kraju je neopreznom Marokancu i ukrao loptu i onda lakši deo posla ostavio Njaši Munetsiju za 1:0 u korist gostujuće ekipe.

Ipak, usledio je uragan Parižana. Ređale su se prilike pred golom gostiju, a samo 10 minuta nakon što je Hakimi zabrljao, na drugoj strani je sopstvenu mrežu zatresao Junis Abdelhamid za izjednačenje. Neoprezno je odreagovao posle kornera i savladao svog golmana.

Samo dva minuta kasnije, preokret. Gonsalo Ramos se odlično snašao u kaznenom prostoru Remsa, primirio jedan odbitak i iz mesta zakucao loptu u mrežu rivala za vođstvo domaćina.

Ipak, Rems se nije predavao. Usledila je majstorija Emanuela Agbadua u 45. minutu. Štoper gostujuće ekipe je poslao fantastičan pas duboko sa svoje polovine ka Dijakiteu, koji je pobegao odbrani PSŽ-a i rutinski matirao Kejlora Navasa za 2:2. Sve to je Kilijan Embape pratio sa klupe za rezervne igrače.

Kada je Luis Enrike video da je vrag odneo šalu i da se Rems ne da slomiti, posleo je na teren Embapea, ali i Randala Kolo Muanija i Usmana Dembelea. Ipak, nije bilo rezultata. Najbolju priliku je u 84. minutu imao Embape, ali je poslao loptu preko gola rivala.

FRANCUSKA - 25. KOLO

Petak

Nica - Monpelje 1:2 (1:2)

/Boga 12 - Todibo 10ag, Savanije 42p/

Subota

Lorijan - Lion 0:2 (0:0)

/Taljafiko 52, Balde 64/

Lans - Brest 1:0 (1:0)

/Agilar 32/

Nedelja

Pari Sen Žermen - Rems 2:2 (2:2)

/Abdelhamid 17ag, Ramos 19 - Munetsi 7, Dijakite 45/

Avr - Tuluz 1:0 (0:0)

/Operi 60/

Mec - Klermon 1:0 (1:0)

/Mikautadze 33p/

Strazbur - Monako 0:1 (0:0)

/Ben Segir 72/

Lil - Ren U TOKU

20.45 (1,53) Olimpik Marsej (4,10) Nant (6,50)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Kilijan EmbapePari Sen ŽermenRemsGonsalo RamosAšraf Hakimi

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara