Torcida spremna za premijeru HNL-a (©Reuters)
Torcida spremna za premijeru HNL-a (©Reuters)

Hajdukova premijera: Livaja, Perišić i Rakitić od starta, Gatuzo od Torcide traži pakao

Vreme čitanja: 2min | ned. 04.08.24. | 12:43

Splićani večeras (21.00) na Poljudu počinju šampionat Hrvatske protiv Slavena iz Koprivnice koga su dobili sva četiri puta u prethodnoj sezoni

Dinamo je počeo petardom protiv Istre, na redu je da vidimo novi Hajduk. Nije se Đenaro Gatuzo proslavio u dvomeču drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencije protiv amatera sa Farskih Ostrva. Posle 2:0 na Poljudu, u Torshavnu je bilo mršavih 0:0. Tri poslednja poluvremena tim italijanskog stručnjaka nije dao gol nejakom HB-u.

Euforija je i dalje u Dalmaciji, Split živi da krajem maja bude fešta na Rivi, da se titula vrati u grad posle dve decenije. Modri su i dalje favoriti. Hajduk večeras (21.00) na dupke punom Poljudu dočekuje Slaven Belupo u prvom meču šampionata Hrvatske. Prema najavama u startnoj postavi biće trojica asova, Marko Livaja, Ivan Perišić i novajlija Ivan Rakitić. Nekadšanji as Sevilje i Barselone trebalo bi da počne od prvog minuta. Igrao je u nastavku u Torshavnu u četvrtak, debitovao je u dresu Splićana.

Izabrane vesti

Na golu bi mogao da stane i Lovre Kalinić umesto standardnog Ivana Lučića, piše Germanijak. Makedonac Aleksandar Trajkovski imao je problema s povredama, pa Livaja i nema konkurenciji u napadu.

21.00: (1,25) Hajduk (6,00) Slaven Belupo (11,0)

I dalje je na ledu Albanac Emir Sahiti koji je bio precrtan za revanš na Farskim Osrtvima jer je zakasnio na ručak. Od starta bi mogao da počne i novajlija Aubdeli Sanjang iliti Bamba, kako ga zovu u Hrvatskoj.

Hajduk u narednoj rundi kvalifikacija dočekuje slovački Ružomberok. Splićani imaju ulogu favorita i u ovom dvomeču. Prva utakmica trećeg kola kvalifikacija igra se u četvrtak u Slovačkoj. Ipak, Gatuzo ne misli još na Slovake. Svestan je da su potrebna tri boda za mir u kući. Euforija i groznica su prisutni, ali tu je i pritisak. Brzo Torcida okrene ćurak.

"Pripremili smo se za dve formacije koje Slaven Belupo igra. Jak je fizički, ima sličnost sa Ružomberokom, igra na duge lopte. Imali smo video analizu pre jučerašnjeg treninga. Mislim da sve zavisi od nas. Tražim pomoć ne samo od Torcide, nego od svih ljudi na stadionu, da se protivnik oseća kao u paklu. Ako odigramo lošu utakmicu, zviždite posle toga. Želim da za vreme utakmice stadion bude užaren“, rekao je italijanski stručnjak.

18.50: (1.58) Rijeka (4,00) Lokomotiva (5,90)

Slaven Belupo s klupe predvodi Ivan Radeljić. Prošle sezone su Splićani sva četiri puta dobili ekipu iz Koprivnice.

HNL – 1. KOLO

Petak

Dinamo - Istra 5:0 (3:0)

/Hodža 13, Teodil Katrin 19, Kulenović 28, 49, Pjer Gabrijel 79/

Subota

Gorica - Varaždin 0:0

Nedelja

18.50: (1.58) Rijeka (4,00) Lokomotiva (5,90)

21.00: (1,25) Hajduk (6,00) Slaven Belupo (11,0)

21.00: (1,40) Osijek (4,70) Šibenik (8,00)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Hrvatska 1HrvatskaHNLSlaven BelupoHajduk Split

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara