(©Reuters)
(©Reuters)

Hajduk tukao Fener, ali ostao bez Džeka! Iskre, hvatanje za vrat i majstorija kaštelanskog bisera

Vreme čitanja: 3min | sre. 10.07.24. | 21:13

Bruno Durdov, momak rođen 2007. godine, napunio oči navijačima Bilih, dok je Dinamo ‘šesticom’ počastio Bugare

Snevali su velike snove na Poljudu, i snevaće ih, dobro su znani, ali u toj bajci neće biti Edina Džeka u 'bilom' dresu. Ako je Đenaro Gatuzo prigušio priču o Dijamantu u Hajduku, onda je danas prošlost. Ne zato što je Majstor sa mora tukao Fenerbahče u Gracu, nego što je čovek koji je bio sportski direktor splitskog kluba sada saradnik Žozea Murina. I jasno i glasno je poručio – od toga nema ništa.

Balkanska kolonija u satsavu Edin Džeko, Dušan Tadić, Miha Zajc, Dominik Livaković ostaje na okupu, Bili će svu energiju preusmeriti na angažovanje Ivana Raketića i drugih pojačanja, a do makar nekoliko dana navijači će biti zaslepljeni bleštavilom kaštelanskog bisera. Bruno Durdov, momak rođen 2007. godine, napunio im je oči i bacio Fenerbahče na kolena – 1:0 (0:0).

Izabrane vesti

Iskrilo je u Gracu u više navrata, bili su u klinču Niko Đolonga, momak koji je bio deo tima što je igrao finale Lige šampiona za mlade, i brazilski vezista Fred. Daleko više vatre bilo je kada su se dohvatili prgavi Marko Livaja i Aleksander Điku. Čarke, ćuške, hvatanje za vrat, ali i pljeska štopera Fenerbahčea. Nije mu to zaboravila 'desetka' Bilih…

Ipak, nije bio Marko Livaja taj koji je doakao Fenerbahčeu, nego kaštelanski biser. Dečak iz Sućurca, kome je svega 16 leta, izmešao je odbranu rivala i spakovao loptu u malu mrežu neposredno pre nadoknade u drugom poluvremenu. Majstorija na malom prostoru, a čarobne poteze imao je i dan ranije, kada je fintom izbacio čuvara, namestio mu kičmu, te prelepom kiflom zatresao mrežu.

Ima nešto u Brunu Durdovu, nešto drsko i fudbalski. Prepoznao je to Jure Ivanković još krajem prethodne sezoen kada mu je ukazao priliku protiv Varaždina. Već ovog leta bi mogao da postane jedan od miljenika temperamentnog Đenara Gatuza.

Dakle, što se tiče rezulata – po meri navijača Hajduka. Jedino taj transfer Edina Džeka… Sa njim se neće vratiti u Split.

“Edin Džeko je naš kapiten, jedan od najboljih strelaca i najvažnijih igrača, odigrao je gotovo sve mečeve u prošloj sezoni, bez povreda, on je mlad iako ima 38 godina i mi smo jako zadovoljni s njim. Koliko znam, on je zadovoljan s nama i imamo zajedničke planove za sledeću sezonu”, poručio je Mario Branko za 24sata i razočarao navijače Bilih:

“Znam za Džekove osećaje prema Hajduku, u više navrata smo pričali na tu temu. Pa i i Miha Zajc je isto navijač Hajduka, kao i njegova porodica... Svi mi zajedno zezamo Livakovića, koji je došao iz Dinama. Kada dodamo Tadića, imamo mi jednu malu balkansku koloniju u Istanbulu”.

Dobar dan za Hajduk, dobar i za – Dinamo. Vladar hrvatskog fudbala je ‘šesticom’ počastio bugarski CSKA 1948, a meč je obeležio slobodnjak Sandra Kulenovića. Projektil sa preko 30 metara, od toga je sve počelo – 6:2 (1:1).

Klub iz Sofije je izdržao jedno poluvreme, ne i više od toga. Pravili su rezervisti dar-mar, debitovao je španski defanzivac Raul Torente, podsetio Marko Rog na stare dane… Samo još da zaigra u tandemu sa Markom Pjacom, to željno iščekuju navijači Modrih.

Rapsodija Dinama na pripremama. Napad savršeno funkcioniše, odbrani je potrebno doterivanje. Propušta, međutim, stanje nije dramatično. Padove su iskoristili Teodor Ivanov i Nedeljko Piščević, nekadašnji igrač kragujevačkog Radničkog, Javora, banjalučkog Borca…


tagovi

Hajduk SplitDinamo ZagrebFenerbahčeCSKA 1948Edin DžekoBruno DurdovLetnji prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara