Gvidetijev sunovrat - problematični Šveđanin dogurao do druge lige

Vreme čitanja: 1min | pet. 17.01.20. | 17:27

Alaves ga poslao na pozajmicu s pravom otkupa...

Karijera problematičnog Šveđanina Džona Gvidetija (27) klizi u provaliju i deluje da nema ko da povuče ručnu. Nekadašnji napadač Mančester Sitija otkako je napustio Englesku 2014. ide stepenik po stepenik niže. U svakom smislu. I kada su u pitanju klubovi i lige. Posle Sitija igrao je kratko u Seltiku, zatim se otisnuo u Španiju - Selta i Alaves, da bi danas završio u drugoj ligi Nemačke! 

Džon Gvideti potpisao je za Alaves. Kako su potvrdila oba kluba radi se o pozajmici s pravom otkupa. Cifra za koju bi Nemci mogli da kupe sva prava na ovog momka, doduše, ne pominje se.

Izabrane vesti

Gvideti je imao vrlo lošu polusezonu. Nijednom nije bio starter u timu Asijera Garitana, na pet mečeva dobijao je šansu u finišu i ukupno sakupio 93 minuta za šest meseci. Plus još 57 u Kupu kralja.

U Hanoveru bi Gvideti trebalo da bude starter. Biće jedna od najvećih zvezda ne samo u klubu, već u čitavoj ligi, ali čeka ga težak posao - da pomogne u borbi za opstanak. Četa Kenana Kočaka pred start sezonevažila je za favorita iz senke za sam vrh tabele, da bi prvi deo sezone završila na 13. mestu sa samo dva boda više od prvog tima u zoni ispadanja. 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara