©Reuters
©Reuters

Gvardiolina verzija priče o kornjači i zecu: Siti vezao dva poraza posle osam meseci

Vreme čitanja: 4min | sub. 30.09.23. | 17:58

Šampionu Evrope i Premijer lige posle Njukasla lekciju očitao i Vulverhempton (1:2)

Poraz od Njukasla (0:1) i eliminacija iz Liga kupa pre tri dana nisu predstavljali samo loš dan za Mančester Siti, potvrdili su to danas Vulvsi na domaćem terenu savladavši Građane (2:1) koji su prvi put od sredine januara pretrpeli dva vezana poraza.

Malo duela od početka sezone u kojima Manpčester Siti nije bio izrazit favorit. Još manje je utakmica u kojima četa Pepa Gvardiole nije dominirala, ali i pored toga niz utakmica u kojima su Građani se nalazili u rezukltatski podređenom položaju iz meseca u mesec je sve duži.

Izabrane vesti

Neretko je šampion Evrope i Engleske uspevao da se izdigne iz nezavidne situacije i preokrene rezultat, pa su tako, uz rolerkoster, posle primljenog prvog gola, uspevali da sruše snove Sevilji, Vest Hemu i Crvenoj zvezdi. Mučili su se Gvardiolini izabranici i protiv Šefild Junajteda, u susretu sa Svrakama su pre tri dana ispali iz trke za jedan od brojnih trofeja koje merkaju, a da su ekipa sastavljena od igrača koji su takođe od krvi i mesa potvrdilo je i današnje gostovanje na Molinuu i prvi ligaškoi poraz u sezoni.

U većini pomenutih utakmica Građani su bili tim koji je kontrolisao utakmicu, imali su dvocifren broj udaraca u okvir gola, međutim susreti u kojima nisu kažnjeni za nerealizovane prilike (pa čak i indolentnost u nekim situacijama) očigledno nisu bili lekcija trenutno najboljem timu na Starom kontinentu.

Po modelu koji gledamo od početka sezone, strateg Sitija nije štedeo komplimente na račun Vulvsa u uvertiri susreta, isticao je kvlalitete rivala, čak je među potencijalnim adutima protivnika istakao današnjeg dželata. Iako mu nije znao ime! "Momak iz Koreje" po Gvardioli, ili Hvan He Čan, kako se zapravo zove junak domaćina, uspeo je da samo osam minuta posle izjednačujućeg gola Hulijana Alvareza vrati minimalnu prednost autsajdetu koji je potom istu očuvao i tako stigao do drugog prvenstvenog slavlja ove sezone.

Još jednom je Siti delovao poput zeca iz čuvene basne u kojoj brza životinja potceni kornjaču i stigne druga na cilj. Mada je delovalo da gosti kontrolišu utakmicu trenutak nepažnje bio je dovoljan da pokleknu pa je radost domaćinu u 13. minutu doneo Pedro Neto čiju je oštru loptu poslatu u petarac nespretno zahvatio Dijaz i poslao u sopstvenu mrežu.

Demnstrirali su Vukovi u kojoj meri je za defanzivu i generalno igru rivala važan Rodri, vezista suspendovan usled crvenog kartona protiv Notingem Foresta. Morao je Gvardiola od početka sezone da adaptira tim usled izostanaka važnih igrača kao što su Kevin De Brujne, Bernardo Silva, Džek Griliš ili Mateo Kovačić, ali je na kraju samo odsustvo Španca naplaćeno bodovima.

Zadovoljni raspletom na početku meča Vulvsi su se fokusirali na defanzivu te su se nizale šanse Građana, međutim bez efekta sve do drugog poluvremena. A u nastavku, Hulijan Alvarez je još jednom pokazao da je ove sezone igrač za krizne situacije Sitija. Fudbaler koji je asistencijama skicirao preokret protiv Vest Hema, a golovima potpisao poraz Crvene zvezde, nagovastio je golom u 58. minutu buđenje šampiona Premijer lige. Međutim, umesto novog preokreta, usledio je odgovor domaćina - samo osam minuta posle izjednačenja Hvan je na proigravanje Mateusa Kunje naplatio lošu reakciju Akandžija.

Drugim vezanim porazom branioc krune je ponovio januarski scenario kada je posle poraza od Sautemptona u Liga kupu (0:2) ostao praznih šaka i tri dana kasnije protov gradskog rivala na Old Trafordu (2:1).

Istovremeno, Arsenal je ubedljivom pobedom nad Bornmutom (4:0) stigao do petog trijumfa u sedam kola te sa još dva remija zauzima drugu poziciju na tabeli, uz samo bod manje od Sitija.

Vredna pomena je i pobeda Lutona u gostima Evertonu (2:1) istorijsko slavlje novajlije u Premijer ligi potpisali su Loker i Moris ranim golovima, a iako je Kalvert Luin vratio neizvesnost smanjivši zaostatak pred odlazak na odmor, u drugom poluvremenu se rezultat nije menjao.

PREMIJER LIGA – 7. KOLO

Subota

Aston Vila - Brajton 6:1 (3:0)

/Votkins 14, 21, 65, Estupinjan 26AG, Remzi 85, Luiz 90+7 - Fati 50/

Bornmut - Arsenal 0:4 (0:2)

/Saka 17, Edegard 44p, Haverc 53p, Vajt 90+3/

Everton - Luton 1:2 (Kalvert Luin 41 - Loker 24, Moris 31)

Mančester Junajted - Kristal Palas 0:1 (0:1)

/Andersen 25/

Njukasl - Barnli 2:0 (1:0)

/Almiron 14, Isak 76p/

Vest Hem - Šefild Junajted 2:0 (2:0)

/Bouen 24, Souček 37/

Vulverhempton - Mančester Siti 2:1 (1:0)

/Dijaz 13ag, Hvan 66 - Alvarez 58/

18.30: (2,95) Totenhem (3,70) Liverpul (2,40)

Nedelja

15.00: (2,85) Notingem Forest (3,20) Brentford (2,75)

Ponedeljak

21.00: (3,90) Fulam (3,50) Čelsi (2,05)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Premijer ligaVulvsVulverhemptonMančester SitiHvang He Čan

Obaveštavaj me

Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara