©Reuters
©Reuters

Gvardiola u vatru gura "uličnog fudbalera", povrede ga skinule sa radara, Marakana idealno mesto za debi

Vreme čitanja: 2min | sre. 13.12.23. | 10:47

Najstariji igrač Elitnog razvojnog tima Sitija mogao bi da zaigra za Građane u večerašnjoj utakmici sa Crvenom zvezdom

Pep Gvardiola je u Beograd stigao bez velikih Zvezda Kevina de Brujnea, Erlinga Halanda i Žeremija Dokua, ali je na listu od 23 putnika svrstao i svu šestoricu igrača sa B liste, od kojih četvorica sanjaju debi u elitnom takmičenju. Najstariji među njima je Majka Hamilton, koji ima 20 godina, ali mu je razvoj poremetila serija povreda, pa je zbog jedne propustio veći deo prošle sezone.

Ostrvski mediji najavljuju da bi Hamilton mogao da debituje u Ligi šampiona na stadionu Rajko Mitić. Krilni fudbaler zbog specifičnog stila igre i rešenja koje pronalazi na terenu zovu "uličnim fudbalerom". Kapiten je Sitijevog elitnog razvojinog tima, a ove sezone zabeležio je 11 nastupa i ostvario šest asistencija. Iako je pre svega levo krilo, može da se snađe i na suprotnoj strani, ali i na poziciji iza napadača. Na ukupno 62 nastupa u akademiji postigao je 16 golova i ostvario 16 asistencija.

Izabrane vesti

Dok je kuburio sa povrdama Hamilton je sa strane gledao druge igrače kako odlaze ka prvom timu, pa je tako sa 20 godina postao najstariji član mladog tima Građana. Gvardiola ga je dva puta stavljao na klupu ove sezone, prvo protiv Jang Bojsa u Bernu, a potom i protiv Njukasla u Liga kupu. Ipak, minute još nije dobio i to bi moglo da se promeni u večerašnjem okršaju sa Crvenom zvezdom.

Nadimak "ulični fudbaler" nametnuo mu je trener Elitnog razvojnog tima Građana, Brajan Beri Marfi, koji smatra da Hamilton ima ogroman potencijal da pokaže, bez obzira na probleme sa kojima se suočio u proteklom periodu.

"Majka je verovatno ostao ispod radara je duže vreme bio povređen. Osećam da se vraća u pravu formu i da ima mnogo više motivacije u njemu. Može još bolje da se spremi, a ako bude u najboljem izdanju videćete različite segmente njegove igre koji zaista deluju uzbudljivo. Volim da mu kažem da je ulični fudbaler. Hamilton je sličan Oskaru Bobu, u stannu je da eliminše svoje čuvare jednog po jednog, vez obzira na to kako se igra razvija. Najuzbudljivija stvar za igrače je kada je sposoban da savlada čuvara u situacijama jedan na jedan", rekao je Hamilton.

Beri Marfi je Hamiltona hvalio i u septembru nakon okršaja mladih timova Mančester Sitija i Vest Hema, govorivši da je bukvalno preorao teren. Isti je slučaj bio i sa Kejnom Telorom i Tomom Galvezom.

"Ne smeta mi da izdvajam igrače, jer možete da vidite jasnu sliku o tome kako želimo da naš tim izgleda. Ti momci optimizuju sve što želite da vidite od mladog igrača Mančester Sitija", rekao je Beri Marfi.

Hamilton je ove sezone priključen seniorskom timu, a sada će treći put biti u protokolu. Ako dobije šansu večeras, Marakana će moći da se upozna sa tim "uličnim elementom" njegove igre.


tagovi

Majka Hamilton

Obaveštavaj me

Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara