Pep Gvardiola (©Reuters)
Pep Gvardiola (©Reuters)

Gvardiola razmišlja o odlasku iz Sitija: Ako me Barselona pozove – otići ću! To je moj klub

Vreme čitanja: 3min | čet. 26.01.23. | 17:08

“Tako je sa Mikelom Artetom. Otišao je u svoj klub, to je tim o kome sanja”, poručio je strateg Mančester Sitija pred duel sa Arsenalom u FA kupu

Otkako su Jirgen Klop i Pep Gvardila stigli na Ostrvo, velika većina trofeja završila je u vitrinama Liverpula ili Mančester sitija. Stvoren je rivalitet između dvojice trenera, ali i navika da oni budu ti koji odlučuju o raspodeli pehara i formiranju poretka. Ove sezone to nije slučaj, umešao se treći klub – Arsenal. I ispoljavaju sve veću nervozu.

Nemcu sve i svašta smeta, gleda u tuđa dvorišta i komentariše dešavanja i način trošenja sredstava konkurencije, dok je španski strateg nezadovoljan kako mu ekipa igra. Nema više one strasti, energije i vatre. Priznao je da ne prepoznaje svoj tim, da Siti ne igra vrhunski fudbal i jedan od najvećih strahova mu je da se sa tribina ne zaori: “Pepe, odlazi!” Roje se misli u glavi Pepa Gvardiole i pred duel sa Arsenalom u FA kupu izustio je da će potrčati nazad u Barselonu, ako ga sa Nou Kampa pozovu.

Izabrane vesti

Iako je sa Mančester Sitijem u novembru prošle godine potpisao novi ugovor, kojim je vezan za Građane do 2025. godine, ne odbacuje Pep Gvardiola mogućnost da se vrati u Kataloniju. I niko ga nije isprovocirao, sam je potegao temu. A, sve je počelo od – Mikela Artete.

Završio je Mikel Arteta karijeru u Arsenalu, ali je počeo da se bi trenerskim poslom na Etihadu. Pozvao ga je Pep Gvardiola da mu bude pomoćnik, preko tri godine su sarađivali, sve dok mladi strateg iz San Sebastijana nije dobio poziv kluba u kome je okačio kopačke o klin. Kluba za koji je posebno vezan. I sutra će udariti na učitelja.

Znam da je otišao u svoj klub. To je tim o kome sanja. On je njihov navijač, tamo je bio kapiten. Voli klub. Sećam se kada je bio ovde i kada smo davali golove, mnogo je skakao, osim protiv jednog tima”, rekao je Pep Gvardiola na konferenciji pred meč sa Arsenalom i otkrio da je dovoljan jedan poziv da se vrati u Barselonu:

Samo je sedeo protiv Arsenala. Rekao sam: ‘Taj momak voli Arsenal’. Tako je i sa mnom, ako sam trener ovde ili gde god drugde, a Barselona me pozove – otići ću u Barselonu. To je moj klub”.

Pep Gvardiola i Mikel Arteta (©Reuters)Pep Gvardiola i Mikel Arteta (©Reuters)

Dakle, intenzivno Pep Gvardiola razmišlja o povratku u Barselonu, samo što sada baš i nije pravi trenutak, jer Kataloncima ide dobro sa Ćavijem. Stabilizovali su se i teško da će Đoan Laporta uručiti otkaz u skorije vreme igračkoj legendi Blaugrane. Mada, ko zna… Mnogo toga će zavisiti od ishoda šampionske trke. A, čovek za vreme čije trenerskog mandata su beleženi najveći uspesi je namignuo.

Pre leta zasigurno neće biti ništa, a do tada bi Mikel Arteta mogao da navede arapske vlasnike da na Etihadu porazmisle i o drugim solucijama za Sitijevu klupu. Jer, Građani su ispali iz Liga kupa, za Tobdžijama u Premijer ligi zaostaju pet bodova – imaju i utakmicu više – i eliminacuija iz FA kupa bi ih dodatno uzdramala.

No, zna se za čime na Etihadu najviše čeznu, za “ušatim peharom”. Pep Gvardiola angažovan je da bi osvojio Ligu šampiona, za sada u toj nameri nije uspeo, iako mu budžet nije bio ograničen. Dobijao je, bezmalo, koga god je poželeo. Zna i on da bi posle još jednog potencijalnog neuspeha navijači mogli da dignu glas.

I baš zbog toga više sebi daje više slobode, ne tvrdi da je njegova budućnost na Etihadu. Neće sebe ograničavati, niti se vezivati. Kao što nije ni Mikela Artetu svojevremeno kada je dobio poziv Arsenala.

Više puta sam svojim igračima i saradnici govorio da osećam da će mu jedan tim ponuditi ulogu menadžera. Ako ljudi nisu srećni, moraju da odu. Život je prekratak”, zaključio je Pep Gvardiola.

Pitanje je samo da li mu je dobar tajming za priču o Barseloni...



tagovi

Pep GvardiolaMikel ArtetaMančester SitiArsenalBarselonaFA kup

Obaveštavaj me

Man. Siti
Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara