Pep Gvardiola (Reuters)
Pep Gvardiola (Reuters)

Gvardiola: Posle Halandovog gola setio sam se Krojfa i mog dragog prijatelja Ibrahimovića (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 15.09.22. | 01:41

"Svi znaju da je Belingem fudbaler top klase", ozbiljne hvalospeve sasuo je Gvardiola na račun strelca jedinog gola za Borusiju

Gubio je Mančester Siti večeras na svom Etihadu od Borusije iz Dortmunda do 80. minuta, smušeno je delovao na terenu, a onda u četiri minuta okrenuo stvari u svoju korist. Jedan od junaka preokreta svakako je Erling Haland koji ne samo da je nastavio da zatrpava mreže protivnika, već je večeras to uradio na spektakularan način.

Na akrobatsku završnicu i pobedonosni gol Norvežanina, treneru Građana Pepu Gvardioli su automatski počela da naviru sećanja.

Izabrane vesti

"Ljudi koji me poznaju verovatno znaju kakav je uticaj na moj život imao Johan Krojf, kao osoba, ulitelj, trener, mentor.. Johan Krojf je pre mnogo godina postigao gol protiv Atletiko Madrida koji je bio vrlo, vrlo sličan. U trenutku kada je Haland postigao gol večeras, pomislio sam da je isti kao Krojfov", počeo je Španac.

Novinare je zanimalo, da li potez kakav je izveo Haland u 84. minutu može da se nauči, odnosno navežba, ili se sa tim rađa.

"Prvi utisak koji sam imao... Setio sam se mog dragog prijatelja Ibrahimovića, koji ima tu neverovatnu sposobnost da podigne nogu (gestikulirao je Gvardiola koliko visoko) na krov. Erling je sličan. To je prirodno. Elastičan je, fleksibilan, sposoban da da taj završni udarac i sprovede loptu u mrežu. Ponekad se čovek zapita odakle mu to, kada vidi koliko je veliki. Ali to je verovatno nasledio od oca i majke."

Zanimljiva, opaska jednog od najboljih trenera Evrope i čoveka koji je večeras 150 put vodio ekipu u Ligu šampiona o Zlatanu Ibrahimoviću, kada se zna koliko je Ibra dok je nastupao u Barseloni pokupio animoziteta prema tadašnjem treneru Katalonca.

Bez obzira na pobedu, ne može se zaboraviti činjenica da ekipa Pepa Gvardiole na Etihadu nije ličila na sebe i da se ozbiljno mučila u stvaranju šansi.

"Bilo je slično kao pre dve godine kada smo igrali protiv njih u četvrtfinalu Lige šampiona. Fil je pogodio u poslednjem minutu. Večeras je bilo jako slično. Tada smo takođe imali dosta problema da uspostavimo ritam, bili smo pasivni, nije bilo agresivnih kretnji. Igrali smo u pogrešnoj brzini. Dinamika koju su ulaskom u igru doneli Fil, Bernardo i Hulijan nam je pomogla da uspostavimo ritam."

Za kraj, posvetio je Španac pažnju i jednom od najvećih talenata engleskog i evropskog fudbala u ovom trenutku i strelcu jedinog gola za Borusiju Džudu Belingemu.

“Belingem je izuzetan, sjajan fudbaler. Mislim da to svi znaju i da to nije tako samo zato što ovo govori menadžer Mančester Sitija. Svi znaju da je Belingem igrač top klase", rekao je Gvardiola, a to su reči koje izađu iz njegovih usta svakako imaju težinu.



tagovi

Erling HalandJohan KrojfPep GvardiolaMančester Siti

Obaveštavaj me

Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara