Gvardiola nije nikad bio ovako moćan: Možda Ederson počne da izvodi penale

Vreme čitanja: 3min | ned. 07.02.21. | 20:45

Sitijev strateg prezadovoljan posle dugo čekane pobede

Trenirao je Pep Gvardiola onu antologijsku Barselonu sa kojom je dva puta pokorio Evropu. Vodio je i moćni Bajern koji u Nemačkoj skoro da nije imao konkurenciju. Ali nikada do sada u trenerskoj karijeri nije uspeo da naniže 14 pobeda u domaćim takmičenjima. Večeras mu je to uspelo sa Mančester Sitijem demoliranjem Liverpula na Enfildu.

A pobeda je još slađa jer mu je prva u trenerskoj karijeri sa Sitijem na gostovanju Liverpulu. Punih 17 godina Mančester Siti nije uspevao da pobedi Redse na Enfildu. Skoro pet godina je Gvardiola čekao da potuče Liverpul u njegovoj kući. Momenat nije mogao da bude bolji. Građani su i definitivno zajkucali eksper u poslednje nade Liverpula da će odbraniti tron. I sebe doveli u predvorje nove titule.

Izabrane vesti

Ima tu još lične satisfakcije za katalonskog stručnjaka. Jirgen Klop je do sada bio jedini veliki trener protiv kojeg je imao negativan bilans, a da su bili rivali makar desetak puta. Sada je skor izjednačen. Imaju po devet pobeda obojica uz tri remija. Čak i kada je Gvardiola u Nemačkoj vodio duplo jači Bajern od Klopove Borusije, bilans je bio nerešen. Potom je Nemac izdominirao kada su im se putevi ukrstili na Ostrvu i u jednom trenutku imao pet pobeda naspram Gvardioline jedne. U poslednje tri godine je Katalonac pobedio četiri puta, Nemac samo jednom...

Nije ni čudo što je Pep blistao od sreće posle večeršanje pobede.

„Večeras ćemo da slavimo, ali već sutra ćemo da budemo sa obe noge na zemlji jer niko nikad nije ništa osvojio u februaru. Zato ne želim da predviđam budućnost, ali mogu da obećam da ćemo još više da radimo. Mnogo sam zahvalan mojim igračima jer smo bili briljantni i ne mogu da vam opišem koliko sam srećan. Veoma je bitno za Mančester Siti da smo došli ovde i konačno pobedili“, rekao je Gvardiola.

Prezadovoljan je kako je njegov tim izgledao večeras.

„Počeli smo veoma, veoma dobro i radili ono što smo želeli. Mnogo je bilo emocija na terenu jer se mnogo toga dešavalo. Gundogan je promašio penal, a u drugom poluvremenu smo jako dobro reagovali na primljen gol i način na koji smo igrali je napravio razliku. Znali smo da samo treba da nastavimo sa onim što smo radili u poslednjih mesec, dva. Dugo vremena nismo uspevali da pobedimo ovde i nadam se da ćemo sledeći put uspeti sa navijačima jer je Enfild bez njih jako čudan“.

Još jedan promašen penal je ipak otkrio kamenčić u cipeli Sitijevog trenera. Od sedam dosuđenih penala, Siti je ove sezone promašio čak tri: De Brujne, Sterling i Gundogan.

„Očigledno je da imamo taj problem. Ne smemo da promašujemo penale u važnim momentima. Možda razmislim o golmanu Edersonu. On bi mogao da izvede sledeći penal“.

Posebno je pohvalio mladog Fila Fodena.

„Foden je momak koji jako dobro čuva loptu. Znali smo da je ogroman talenat što se videlo kod akcija za drugi i četvrti gol. I dalje jako mlad i nadam se da je svetsan da mora još da napreduje“.


tagovi

Pep Gvardiola

Obaveštavaj me

Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara