Mateus Nunes (Reuters)
Mateus Nunes (Reuters)

Gvardiola ne odustaje od "jednog od najboljih na svetu", Siti sprema novu ponudu za Nunesa

Vreme čitanja: 2min | čet. 24.08.23. | 15:16

Vulverhempton odbio prvi napad Građana na Portugalca od 55.000.000 evra

Bilo je donekle i očekivano. Juče je Mančester Siti punudio Vulverhemptonu 55.000.000 evra za Mateusa Nunesa, već danas, čelnici kluba sa Molinoa uzvratili rečima da to nije dovoljno. Međutim, britanski Telegraf tvrdi da je šampion Engleske u završnim danima prelaznog roka spreman da se vrati po portugalskog centralnog vezistu sa pojačanom ponudom.

Utisak je da što Građani budu duže čekali, da će spremnost Vonderersa da prodaju 24-godišnjeg vezistu biti sve manja. Vulverhempton je ovog leta već ostao bez "pola tima" prodajući Rubena Neveša, Raula Himeneza, Nejtana Kolinsa i Konora Koudija. Kako se ovog leta u klupsku kasu slilo oko 105.000.000 evra, Vulvsi nemaju potrebu da ikoga više prodaju, a naročito im u planovima nije bio rastanak sa Nunesom.

Izabrane vesti

Pre samo godinu dana platili su ga Sportingu 45.000.000 evra i novac koji je Siti ponudio premali da bi izgubili igrača koji je uoči sezone projektovan za lidera tima. Iako deluje da je Siti kao grom iz vedra neba poslao ponudu za Nunesa, bivšeg Sportingovog talenta Pep Gvardiola je zapazio još na proleće 2022. godine. Tada su Mančester Siti i Sporting igrali dvomeč osmine finala Lige šampiona (5:0, 0:0), španski stručnjak Nunesa okarakterisao kao jednog od najboljih fudbalera na svetu.

Jedan od razloga zašto su Građani baš sada krenuli po momka rođenog u Rio De Žaneiru jeste i povreda Kevina De Brujnea koji se na teren neće vraćati bar do kraja kalendarske godine. Istina, nije Nunes baš identičan tip igrača kao Belgijanac budući da je znatno manje ofanzivan.

Eithad uskoro očekuje dolazak Žeremija Dokua iz Rena za oko 65.000.000 evra, novi napad na Nunesa, a od pre nekoliko dana Siti je zagrejan za ofanzivca Kristal Palasa Eberečija Ezea.


tagovi

Letnji prelazni rok 2023VulverhemptonMateus NunjesMančester Siti

Obaveštavaj me

Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara