Arteta i Gvardiola (Foto: AFP)
Arteta i Gvardiola (Foto: AFP)

Gvardiola nahvalio Artetin Arsenal: Nadigrali su svakog protivnika u poslednja dva meseca

Vreme čitanja: 2min | pet. 19.02.21. | 16:56

"Ne sumnjam da će se Arteta boriti za trofeje u kratkom periodu", uverava trener Mančester Sitija uoči meča sa Arsenalom

Nezaustavljivo deluje Mančester Siti u poslednje vreme. Dvanaest vezanih pobeda upisala je ekipa Pepa Gvardiole u Premijer ligi i za svega dva meseca u potpunosti preokrenula situaciju u svoju korist. Ove nedelje Građane očekuje novi izazov, nešto drugačiji od prethodnih, jer idu na noge timu čoveka koji je bolje od drugih u prvenstvu upoznat sa radom španskog stručnjaka – Mikela Artete, koji je tri i po sezone obavljao funkciju Gvardiolinog pomoćnika.

Iako Arteti ove sezone ne ide najbolje – deseti u Premijer ligi – njegov “mentor“ na konferenciji uoči međusobnog duela ističe da Arsenal zaslužuje mnogo više od onoga što tabela trenutno pokazuje.

Izabrane vesti

"U poslednjih mesec ili dva igrali su bolje od svakog protivnika. Kao menadžer želite rezultate koje zaslužujete, ali nekad ne bude tako. Oni su uvek bolji u igri, kontrolišu je, stvaraju šanse i primaju malo golova. Iako trener mora da pobeđuje, više od svega želi da njegov tim bude superioran. Ne sumnjam da će se Arteta boriti za trofeje u kratkom periodu. Moraćemo da odigramo što je moguće bolje i da trčimo mnogo. Izuzetno grade napade, imaju kvalitet i energiju", rekao je Gvardiola na konferenciji.

Trener Mančester Sitija nije želeo da prihvati ulogu mentora mlađem sunarodniku.

"Nisam ga ja inspirisao. Znam da ja nisam imao nikakav uticaj, sve zasluge idu njemu i njegovom stručnom štabu."

Umesto toga, Gvardiola uverava da je i sam imao velike koristi od rada sa Artetom.

"Radili smo zajedno i naučio sam dosta od njega. Dosta slušam svoje pomoćnike, tada Domeneka Torenta i Artetu, sada Rodolfa Borela i Huanmu Lila. Većinu vremena donosimo odluke zajedno. Što se tiče mog uticaja na njega, ne znam, moraće on da odgovori. Zaista smo dobro sarađivali i sada on radi za sebe", ističe trener Sitija.

Mančester Siti u nedelju od 17.30 gostuje Arsenalu u jednom od derbija - drugi je Liverpul - Everton - 25. kola Premijer lige.


tagovi

Premijer ligaMančester SitiArsenalPep GvardiolaMikel Arteta

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara