Perezova opomena Zidanu: Uzmi titulu ili idi! Alternative su Poketino i Alegri

Vreme čitanja: 4min | uto. 10.03.20. | 09:53

Prvi čovek Reala gubi strpljenje sa Zizuom i već razmišlja o mogućim alternativama

Pobeda u El Klasiku ipak je bila samo izolovan slučaj. U danu kada se Madridom vrti priča da bi Tibo Kurtoa mogao da propusti revanš meč osmine finala Lige šampiona protiv Sitija u Mančesteru zbog povrede koju je zadobio u porazu od Betisa, iza kulisa odigravaju se potencijalno velike stvari!

Posle upravo pomenutog neuspeha u Sevilji pozicija Zinedina Zidana u Realu ponovo je dovedena u pitanje, a navodno Florentino Perez počeo je da gubi strpljenje za čoveka koji je Kraljevskom klubu doneo tri uzastopne titule evropskog šampiona. Real je sada ponovo u zaostatku za Barselonom i do kraja šampionske trke zavisiće od forme najvećeg takmaca. Sa četiri poraza u poslednjih sedam utakmica Real se nalazi na ivici ambisa i mogla bi vrlo lako da se pretvori u novi košmar.

Izabrane vesti

Zbog toga je prvi čovek Reala morao da reaguje i pokaže čvrst stav uoči susreta u Mančesteru, gde je Siti iz Madrida odneo pobedu rezultatom 2:1. Zidanu je još jednom predočeno da mu pozicija u Realu visi o koncu. To je drugi sastanak ovog tipa u poslednje dve sedmice. Naime, Perez i Zidan sastali su se već jednom tri dana uoči El Klasika, gde je kontroverzni biznismen izneo jasnu poruku da se u Realu samo pobede i titule broje, a ako istih ne bude – neće biti mesta ni za Francuza.

Sada je Zidan praktično stavljen pred svršen čin pošto mu je rečeno da mora da osvoji titulu u Primeri ili može slobodno da pakuje kofere.

Madridski dnevnik Marka javlja da je Perez već izabrao najuži krug kandidata i tu su dvojica trenera koji su mu dugogodišnje želje – Mauricio Poketino i Masimilijano Alegri. Da budemo jasni, retko se dešava situacija da usred sezone na tržištu već stoje dva takva trenerska imena bez angažmana...

Prva alternativa je, naravno – Poketino. Argentinac je odavno na najvišoj poziciji Perezove liste želja kada su treneri u pitanju, a posle rastanka sa Totenhemom predstojeće leto biće idealna prilika da se konačno spoje. Poketino je slobodan u izboru nove sredine i sada polako može da se sprema za ponude kojih će sigurno biti. U fudbalskim krugovima čak kruži priča da su emisari Blankosa zamolili ljude iz Poketinovog okruženja da im obavezno jave ako se potencijalni poslodavci pojave u nekom trenutku. Pre svih tu se misli na Pari Sen Žermen koji će verovatno smeniti Tomasa Tuhela ako ne bude ostvario ozbiljniji iskorak u Ligi šampiona. PSŽ takođe merka Poketina poslednje dve godine, ali je nekadašnji štoper dosad odbijao da sedne za pregovarački sto jer je maksimalno bio fokusiran na Totenhem. Real je, podsetimo, Poketina želeo u nekoliko navrata. Poslednji put kada je Đulen Lopetegi smenjen, pa umesto njega postavljen Santijago Solari koji je takođe brzo otpušten. Ali i tada je Poketino bio jasan da ne želi da napušta jedan projekat i seli se u drugi klub tokom sezone.

Argentinac je pre nešto više od mesec dana glatko odbio iznenadni poziv Barselone da sedne na klupu posle odlaska Ernesta Valverdea, a pojedini izvori čak tvrde da je Poketino to uradio zbog želje da jednog dana preuzme Real. Što bi mu, izvesno, bilo onemogućeno da je prvo izabrao protivničku stranu...

Teoretski, ako bi se dogodilo da Zidan bude otpušten pre kraja sezone, a Poketino želeo da preuzme Real, morao bi prvo da se dogovori sa Totenhemom. Iako je sporazumno sklonjen s klupe još krajem novembra, on se i dalje nalazi na platnom spisku prošlogodišnjeg finaliste Lige šampiona, zbog čega bi prvo morao da se nađe zajednički jezik s klubom iz Londona.

Što se tiče Alegrija, situacija je daleko jednostavnija. Trener visokog profila napustio je Juventus prošlog leta pošto je klub odveo do osme uzastopne titule šampiona Italije. Kako nije uspeo da osvoji Ligu šampiona uprkos tome što je na raspolaganju imao Kristijana Ronalda odlučio je da se povuče i palicu preda Mauriciju Sariju. Alegri je još u decembru prošle godine priznao u razgovoru za italijanske medije da sigurno neće raditi do kraja sezone, ali da će onda biti spreman da preuzme novi klub. U slučaju da Poketino odbije Realove uslove, sigurno će biti prvi koga će Florentino Perez zvati, mada se njegovo ime takođe dovodi u vezu sa PSŽ, a dugo i sa Mančester junajtedom, čak i Sitijem.

Zidan ima vremena da ispravi stvari, ali sve je izglednije da će se Real i on rastati u prijateljskim odnosima po završetku sezone. Tako bi se stvorili svi uslovi za otvaranje novog poglavlja u istoriji Reala, verovatno i definitivnu realizaciju projekta "Galaktikosi 3.0".

REAL MADRID OSVAJA PRIMERU - 2,00!

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara