Serhio Gomez u duelu sa Musom Dembeleom (Foto: ©AF)
Serhio Gomez u duelu sa Musom Dembeleom (Foto: ©AF)

Gvardiola će ipak dobiti levog beka, iz Anderlehta stiže Barsin đak za oko 15.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | uto. 09.08.22. | 21:11

Serhio Gomez vrlo blizu Etihada

Rizikovao je Mančester Siti odlukom da pusti Oleksandra Zinčenka u Arsenal iako nije uspevao da dogovori kupovinu Marka Kukurelje, ali će na kraju Pep Gvardiola ipak dobiti levog beka. Kako javlja Fabricio Romano, šampion Engleske je blizu angažovanja Anderlehtovog Serhija Gomeza.

Građani su u kontaktu sa čelnicima belgijskog kluba već nekoliko dana, a pregovori su očigledno ušli u završnu fazu i španski fudbaler bi uskoro mogao da stigne na Etihad u transferu vrednom oko 15.000.000 evra.

Izabrane vesti

Isprva se spekulisalo da bi Siti mogao ekspresno da pošalje Gomeza na pozajmicu u Đironu, jedan od klubova u vlasništvu Siti grupe kojem je već prosledio Jana Kouta i Janhela Ereru, ali kako trenutno stvari stoje Gomez će ostati u Mančesteru. Barem dok Siti ne dovede novog levog beka.

Gomez je ponikao u Barseloninoj La Masiji, ali šansu u prvom timu nije dobio. Dortmund ga je pre tri godine kupio za 3.000.000 evra, no ni tamo se nije nametnuo, a nakon dvogodišnje pozajmice u Ueski Anderleht ga je kupio od Milionera za 2.250.000 evra. A onda je u Briselu prošle sezone eksplodirao! Na 49 utakmica u svim takmičenjima postigaoje sedam i namestio još 15 golova, čime je skrenuo pažnju većih evropskih klubova.

Siti je svakako jedan od najvećih, a kako je Gomezu tek 21 godina, imaće vremena da se nametne kod Pepa Gvardiole. Da li već ove sezone videćemo, jer kao što rekosmo, sve će zavisiti od ambicija Sitija da angažuje kapitalca na levom boku. Želeo je Marka Kukurelju, ali ne i da ga plati 65.000.000 evra, raspitivao se i za Joška Gvardiola, međutim, Lajpcig mu je rekao da nema šanse da ga pusti ovog leta…Videćemo da li je sačuvao još kojeg keca u rukavu ili je pak Gomez bio taj...


tagovi

Mančester SitiLetnji prelazni rok 2022Serhio Gomez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara