NAJAVA DANA (nedelja, 9. februar): Nedelja VELIKIH utakmica

Vreme čitanja: 4min | ned. 09.02.20. | 07:57

Pogledajte koji nas to najzanimljiviji događaji očekuju danas

MANČESTER SITI - VEST HEM, 17.30

(Fudbal, Engleska 1)

Izabrane vesti

Mančester Siti u ovaj meč ulazi posle poraza od Totenhema i Mančester Junajteda, pa bi Vest Hem mogla da bude ekipa koja će platiti račun. U poslednja dva obračuna ovih ekipa, Siti je slavio sa 5:0, odnosno 4:1, tako da i ovoga puta treba očekivati pobedu Građana. I to najrealnije uz 3+.

OSASUNA - REAL MADRID, 16.00
(Fudbal, Španija 1)

Stiže Real Madrid u Pamplonu posle poraza u Kupu Kralja, bolji od njega bilo je Real Sosijedad (4:3). Ipak, Madriđani nisu izgubili u La Ligi od sredine oktobra. Što se domaćina tiče, Osasuna je upala u lošiju formu pa su poraženi na prethodna dva susreta i u ligi i u kupu. Nisu domaćinska ekipa, pa su u ovoj sezoni svega četiri puta slavili na svom stadionu, dok je Real taj jedini poraz doživeo baš u gostima od Majorke. Kada su u pitanju međusobni dueli dveju ekipa, Osasuna je pobedila poslednji put 2011. godine, a na poslednja dva duela Real Madrid je slavio dva puta kao gost sa dva gola razlike.

BETIS - BARSELONA, 21.00
(Fudbal, Španija 1)

Golovi pršte na sve strane kada se sastanu: na poslednja četiri susreta postignuta su 24 pogotka, prosečno šest po meču, pa nešto slično treba očekivati i ove nedelje. Posebno će biti zanimljivo videti kako će navijači na „Benito Viljamarinu“ dočekati bivšeg trenera Kikea Setjena, koji je nedavno seo upravo na Barsinu klupu. Kadrovskih problema imaće i jedni i drugi, pošto će Betis biti bez Vilijama Karvalja, Zuhaira Fedala, Andreasa Gvardada i Huanmija, dok će Barselona biti oslabljena neigranjem Luisa Suareza, Usmana Dembelea i Artura Vidala.

INTER – MILAN, 20.45
(Fudbal, Italija 1)

 

Veliki italijanski derbi domaćin dočekuje sa druge pozicije na tabeli i najozbiljniji je kandidat za Skudeto. U poslednjih pet utakmica, Inter je igrao ti puta nerešeno, a u poslednjem kolu savlao je Udineze. Kada je reč o Rosonerima evidentno je da su konačno ušli u bolji ritam. Sklopio je Pioli kockice, te Milan nije poražen još od 22. decembra. Ipak, dobar niz rezultata prekinut je remijem protiv Verone u prethodnom kolu. Na poslednje tri utakmice kada su se sastajali ovi rivali Inter je bio bolji. Pre toga dva puta bilo je nerešeno.

BAJERN – LAJPCIG, 18.00
(Fudbal, Nemačka 1)

Sudar prvoplasiranih ekipa u ligi. Nekada suvereni vladar, Bajern sada ima ozbiljne konkurente u borbi za troj, a najveći od njih je današnji rival. Bio je Lajpcig dugo vremena prvi na tabeli, ali poraz i nerešeno u poslednja dva kola dali su prostor Bajernu da izbije na čelo tabele. Kada Bajern igra svaki put je pao bar po gol, dok Lajpcig svega jednom nije postgao pogodak. Bajern je dva puta poražen na Alijanc Areni ove sezone. Na pet poslednjih mečeva ovih rivala, Bajern je slavio dva puta, Lajpcig jednom, a dva puta bez pobednika.

AZ ALKAMAR – FEJENORD, 14.30
(Fudbal, Holadnija 1)

U ozbiljno dobroj formi nalazi se Fejenord, na poslednjih deset utakmica, osam pobeda i dva remija, daju pravo gostima iz Roterdama da imaju čemu da se nadaju u Alkmaru. Sa druge strane domaća ekipa, igra sezonu iz snova, činilo se da su u krizi kada su poraženi na dve vezane utakmice, ali ipak pobede nad Herenvenom i Valvijkom vratile su ih na pravi kolosek. Fejenor je bolji kada su međusobni susreti u pitanju pošto je pobedio na tri u poslednjih pet utakmica, ipak Alkmar je dobio poslednji susret koji se igrao krajem septembra prošle godine.

STANDARD – BRIŽ, 14.30
(Fudbal, Belgija 1)

Dočekuje Standard  lidera prvenstva u derbiju kola. Bliž ove sezone igra nestvarno dobar fudbal i najozbiljniji su kandidat za pehar, pošto prvi iza njih ima osam bodova manje i utakmicu više. Jedini poraz u sezoni doživeli su na gostovanju Antervpu kada je bilo 1:2, od tada dominacija Klub Briža. Što se tiče Standarda ne mogu domaćini da se pohvale ni blizu tako dobrom formom. Na poslednjih pet susreta svega dve pobede i čak tri poraza i Standard je pao na tabeli. Ipak kada je ovaj derbi u pitanju pobednici su se smenjivali. Ipak, na poslednjih pet susreta po dve pobede obe ekipa, a poslednju duel bez pobednika (1:1).

AEK – PANATINAIKOS, 18.30
(Fudbal, Grčka 1)

Još jedan veliki derbi igra se u nedelju. AEK dočekuje Panatanaikos. Uhvatili su gosti napokon priključa za vodećom trojkom i zaređali su pet pobeda u prvenstvu. AEK je takođe u dobroj fromi tako da nas očekuje vatren grčki obračun. AEK čitave sezone nije poražen na svom stadionu, dok Panatanaikos ne briljira u gostima. U posednjih pet mečeva ovih rivala tri puta je bilo bez pobednika, a po jednom su slavili i PAO i AEK.

PARTIZAN - BUDUĆNOST, 18.00
(Košarka, ABA liga)

U prvom ovosezonskom duelu, Budućnost je u Podgorici pobedila Partizan sa 65:60, tako da će crno-beli sada imati zadatak da to nadmaše. Partizan i Budućnost se sastaju u derbiju kola, u utakmici koja može da predodredi kako će izgledati konačan rasplet u ligaškom delu ABA lige. U ovaj obračun ekipe ulaze poravnate sa po 14 pobeda, a Partizan će pred velikim brojem navijača tražiti nastavak dobrih rezultata i osiguravanje prve pozicije pred plej-of.

SRBIJA - MOZAMBIK, 17.00
(Košarka, kvalifikacije za SP)

Naravno da je naš nacionalni tim u ovoj utakmici favorit i da bi eventualna pobeda Mozambika bilo veliko iznenađenje. Naše devojke samo treba da izađu na parket i da odrade posao do kraja, a pošto igraju na domaćem terenu sigurno im to neće teško pasti. Ovo im je prvo zvanično odmeravanje.

***kvote su podložne promenama

(Foto: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara