Zahid i Goh pola godine nisu dali gol za Partizan (Star sport)
Zahid i Goh pola godine nisu dali gol za Partizan (Star sport)

Gužva ispred šaltera na kome se podnosi kandidatura za opstanak u Partizanovom timu

Vreme čitanja: 4min | čet. 08.08.24. | 10:11

Stanojević čeka da protiv Lugana prorade Duljajeva pojačanja (20 časova, TV Arena Premium 1)

Kvalifikacije. UEFA kaže – za Ligu Evrope. Aleksandar Stanojević sugeriše – za opstanak u timu.

Ko je pažljivo pratio izlaganje Partizanovog trenera u osvit prvog meča sa Luganom mogao je da shvati kako obračun sa Švajcarcima ima veću vrednost od takmičarskog. Ako se posmatra usko, onda je na talonu plasman u završno eliminaciono kolo za proboj u drugo po vrednosti i isplativosti kontinentalno nadmetanje, biće zagledanih u novac iz Niona kao motiv – takvi sede o loži na zapadnoj tribini i valjda su je renovirali da bi im bilo udobnije, pošto ne planiraju da odu skorije – mada susret može da se tretira i kao konkurs za zadržavanje statusa člana ovog tima.

Izabrane vesti

Red ispred šaltera je podugačak i formirali su ga momci koji su pokazali protiv Dinama iz Kijeva da nisu u stanju da prate ritam kvalifikacija za Ligu šampiona, zbog čega je Stanojević jasno naglasio da će „neki igrači dobiti poslednju šansu“. Nije potrebno biti previše inteligentan, ali ima bar desetak momaka koji manjkom kvaliteta, energijom, prikazom, stavom i ko zna čime još ne zaslužuju dres Partizana i(li) nisu na nivou kakav klub zaslužuje. A tu su. Reče Stanojević kako ne može sve da ih precrta i zato će pokušati bar neku korist da izvuče u susretu sa Švajcarcima (20 časova, TV Arena Premium 1). Ako je ikako moguće...

Kad se tako posmatra, susret sa Luganom je šefu stručnog štaba značajniji da mu pokaže na koga može da se osloni u bliskoj budućnosti, nego kakav će rezultat biti. Na kraju krajeva, u jednoj utakmici ili dvomeču ishod može i da zavara, zato nije tolika poenta hoće li Parni valjak proći ili ne, iako bi i za Partizan i ovdašnji fudbal osigurana jesen u Evropi donela višestruku korist, nego da li će i ko položiti ispit kod Stanojevića.

Severina daje gol i Partizan pobeđuje – kvota 8,00

Zadaci deluju komplikovano. Razlog je taj što je veći deo ovog kadra, renoviran prošlog leta, lekcije učio od Igora Duljaja, a nije u stanju da ih primeni kod Aleksandra Stanojevića. Šta je po sredi, verovatno zna najbolje struka, ali je uočljivo sa strane, ne mora da se bude neki ekspert, da su u pitanju dva totalno različlita pogleda na fudbal i da sadašnji trener i dalje čeka da prorade pojačanja angažovana na preporuku prethodnog. A ne ide...

Eklatantan primer je Gajas Zahid. Duljaju je bio važan u završnoj trećini terena, Stanojević ga koristi kao zadnjeg veznog i to, između ostalog, utiče na partije Norvežanina pakistanskog porekla. Nema garancija da bi Zahid bio bolji iza napadača, ali na terenu ovog leta deluje tužno, nesrećno. Mada, njegova letargija je počela još proletos i bez obzira na nade, očekivanja i retoriku da radi naporno, teško je zamisliti da odjednom, maltene preko noći, bivči član Ankaragudžua počne da pleše terenom.

Sa velikom sigurnošću se može reći da to neće uraditi ni Jung Džun Goh. Jednostavno, to nikad nije ni radio. Dao je gol IMT-u 17. februara i posle toga ništa. Ni pogodak, ni asistencija. Zanimljivo, duel sa Traktoriastima je poslednji i na kome je Zahid bio precizan za crno-bele, zbog čega ne bi samo Stanojeviću trebalo zameriti što ne uspeva da ih probudi, kad su spavali i pred kraj Duljajevog mandata, i kasnije kod Alberta Nađa.

 Kalulu protiv Dinama (MN Press) Kalulu protiv Dinama (MN Press)

Malo posle tog meča sa IMT-om na programu je bio večiti derbi, na kome je pogodio Aldo Kalulu. Jedini put u 2024!?

Gužvu ispred šaltera na kome se protiv Lugana podnosi kandidatura za opstanak u timu pravi i Ksander Severina. Za razliku od ostalih, Holanđanin je bar pogađao, donosio neke bodove, ali odustvo odgovornosti u igri, manjak entuzijazma i često zabavljanje bez koristi bi u nekim drugim vremenima naveli Stanojevića da mu pokaže vrata. Iz nekog razloga, krilni vezista je i dalje tu.

Baš kao i Mateus Saldanja. Telom, doduše. Glavom je van Partizana, ali i da nije, opet se stiče utisak da nije profil napadača po Stanojevićevim kriterijumima, kakvi su bili Gabrijel Kleo, Prins Tejgo i Rikardo Gomeš. I nije slučaju što je na dva utakmice protiv Dinama beogradski sastav bio maltene bezopasan, iako je Brazilac dao dva gola. No, kako reče Stanojevićšta imam od toga, kad izgubim 2:6“. Njegova zamena Nemanja Nikolić je u tom statusu bio i kod Duljaja i kod Nađa, evo sad i kod Stanojevića.

Jedini oko koga nijednog trenutka nema ni grama dileme je Aleksandar Jovanović. Ličnost koja po svim kriterijumima zaslužuje da bude deo Partizana.

Momke poput Leonarda Ovusua i Franka Kanutea teško je zamisliti o ozbiljnim planovima Stanojevića, dovođenje bekova je bio signal da nije baš oduševljen Aleksandrom Filipovićem i Nikolom Antićem, kao što prethodni treneri nisu Netanom de Medinom, a svu su i dalje tu. Neki će početi, neki ući, ali je pitanje ko od pobrojanih ima sposobnost da se podigne na viši nivo i tako produži mandat kod Stanojevića.

Lugano je zato lakmus papir koji će pokazati da li (neko od) pojačanja iz ere Igora Duljaja može da pokaže da je za evropski fudbal.

KVALIFIKACIJE ZA LIGU EVROPE – 3. KOLO (PRVI MEČEVI)

Utorak

Panevžis - Makabi Tel Aviv 1:2 (0:2)

/Gusijas 70 - Perec 3, Turgeman 10/

Petrokub - TNS 1:0 (1:0)

/Dejvis 20ag/

Četvrtak

19.00: (2,40) KI Klaksvik (3,20) Borac Banjaluka (2,85)

19.00: (1,90) Molde (3,50) Serkl Briž (3,70)

19.00: (1,88) Trabzon (3,50) Rapid Beč (4,20)

20.00: (5,40) Krivbas (3,70) Viktorija Plzenj (1,60)

20.00: (2,35) Panatinaikos (3,45) Ajaks (2,95)

20.00: (3,00) Partizan (3,50) Lugano (2,30)

20.00: (2,05) Rijeka (3,45) Elfsborg (3,60)

20.00: (5,60) Santa Koloma (3,70) RFS (1,58)

20.15: (1,57) Celje (3,70) Šamrok Rovers (5,80)

20.45: (1,38) Dinamo Minsk (4,70) Linkoln Red Imps (8,50)

21.30: (1,53) Braga (3,90) Servet (5,80)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Liga Evropekvalifikacije za Ligu EvropeAleksandar StanojevićIgor DuljajFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara