Arda Guler (©Reuters)
Arda Guler (©Reuters)

Guler bi da igra više, Ančeloti ga sprema za "osmicu"

Vreme čitanja: 2min | pet. 11.10.24. | 13:44

Mladi Turčin neće ni da čuje za odlazak na pozajmicu

Slično kao prošle sezone, samo nešto kasnije, ponovo se priča o Ardi Guleru i mogućem odlasku na pozajmicu. Mladi Turčin, međutim, i dalje ne želi da čuje za takvu opciju. Uporan je u nameri da se nametne za standardnog prvotimca Real Madrida. Posebno posle odličnih partija na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj i odlaska Tonija Krosa iz Reala.

Karlo Ančeloti, ipak, ne želi da žuri. U dosadašnjem toku sezone italijanski stručnjak je Gulera koristio u 10 od 12 utakmica, u kojima je tri puta bio starter. Iako 19-godišnji fudbaler veruje da zaslužuje veću minutažu, jasno je da zbog žestoke konkurencije u napadu Kraljevskog kluba to neće biti lako ostvarivo.

Izabrane vesti

Zbog toga mu je trener namenio novu ulogu.

"Arda može da igra u sredini veznog reda. Moraće naporno da trenira, ali ima predispozicije za tu poziciju. Uporan je igrač, sjajnih fizičkih karakteristika", istakao je Ančeloti u septembru posle duela sa Real Sosijedadom u San Sebastijanu, gde je probao mladog Turčina u novoj ulozi.

Real je taj meč dobio sa 2:0, doduše golovima iz penala, a Guler je zamenjen petnaestak minuta pre kraja, ubrzo nakon drugog gola svog tima.

Pozicija o kojoj je Ančeloti govorio je defanzivnija nego što ju je nekadašnji vezista Fenerbahčea imao u svom klubu, pre nego što je za 20.000.000 evra prodat Realu. Uglavnom kao ofanzivni vezista ili desno krilo igrao je Arda Guler u Feneru, a iako nosi broj osam na dresu reprezentacije, tamo takođe ima istureniju ulogu.

"Centralni igrač sredine terena je onaj koji se ubacuje između protivnikovih linija, dobija loptu i pokušava da proigra napadače. U odbrani je bitno da zatvara prostor i pravi gužvu u sredini", objasnio je Ančeloti.

Gulerovi zastupnici se, međutim, plaše da bi usled smanjene minutaže nego što ju je imao u Turskoj, njihov igrač mogao da stagnira, piše AS. Madridski list podseća da mladić iz Ankare ne želi u drugi klub na pozajmicu, pa navodi da bi u konkurenciji Embapea, Vinisijusa, Rodriga, Endrika i Brahima Dijaza morao što pre da se adaptira na nešto defanzivniju ulogu koju mu nudi Ančeloti.

Uz dodatak da je sličan početak u Madridu imao Luka Modrić, koji je iz Totenhema došao kao "desetka" i plejmejker, ali je morao da pristane na nove zadatke kod Karla Ančelotija u Realu.


tagovi

Real MadridArda GulerKarlo Anćeloti

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara