Gubimo 4:0, prekidaj derbi! Huligani odsvirali kraj izgubljene bitke za Antverpen (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 29.09.24. | 16:05

Navijači Beršota u 75. minutu dimnim bombama zasuli teren, sudija poslao timove u svlačionicu, a kada se situacija ni nakon povratka na teren nije smirila, označio je kraj utakmice

Turbulentno popodne u Belgiji. U 9. kolu Pro lige igrao se derbi Antverpena, Veliki stari uništavao je Beršot Dika Kujta, vodio 4:0, ali utakmica nije završena. Prekinuta je jedanput, a budući da pravila u belgijskom fudbalu nalažu da nema vraćanja timova u svlačionicu dva puta, nakon što se Ljubičasto-bela armija nije smirila, te je ubacivanje pirotehnike na teren nastavljeno, sudija, Lotar Dont bio je primoran da označi kraj.

Upozoravali su navijači Beršota klupsku upravu na scenario koji se i dogodio na Bosuilu. Sjajnu atmosferu i bakljadu napravili su ultrasi Antverpena uoči utakmice, ali su se za centralnu fudbalsku temu u Belgiji postarali huligani što podržavaju tim koji se posle dve godine drugoligaškog fudbala vratio u elitni rang.

Izabrane vesti

"Momci, budimo realni. Neće biti poslednjeg zvižduka naredne nedelje", procurele su u javnost reči najvatrenijih navijača Beršota upućene izvršnom direktoru kluba Torstenu Tejsu i počasnom predsedniku Luku Lemensu. "Ako je poraz neizbežan, ljudi će utrčati na teren. Slušajte dobro - ako budemo gubili 2:0 na poluvremenu narednog vikenda, nećemo biti odgovorni za posledice."

Međutim, Beršot je imao samo gol zaostatka nakon 45 minuta igre. Razliku je napravio gol Ondrejke iz 28. minuta, a onda je od 58. do 62. minuta ekipa hazardera Kujta nastradala i primila tri gola. Hazardera jer je za razliku od Antverpena koji je preslikao startnu postavu iz pobede nad Vesterloom, mešao karte, promenio više od pola tima, ubacivši šestoricu novih fudbalera.

Rešetali su Tajdžaron Šeri i Vinsent Jansen golmana Matijasa, do 62. minuta domaćin je vodio sa 4:0, a ljubičasto-belima, ne onim na terenu, već onima na tribinama, bilo je neophodno nekoliko minuta da se organizuju i započnu akciju prekida utakmice.

Poletele su dimne bombe na teren, nastala je zavesa, uslovi za igru nisu postojali i glavni sudija je povukao timove u svlačionicu. Na semaforu je stajalo 74:14. Posle petnaestak minuta pauze ekipe su izašle na teren, ali se situacija nije smirila.

Meč je prekinut u završnoj šestini, zapravo su huligani označili kraj izgubljene bitke za Antverpen. Šampionu Belgije iz pretprošle sezone tri boda još nisu upisana, ali nema sumnje da će uskoro i zvanično biti proknjižena ubedljiva pobeda.

BELGIJA 1- 9. KOLO

Petak

Šarlroa - Klub Briž 1:1 (0:0)

/Gujagon 48 - Vanaken 90+1/

Subota

Genk - Mehelen 2:1 (0:0)

/Oh 76pen, 90+7 - Mrabti 60/

Standard - Vesterlo 1:2 (0:1)

/Zećiri 63pen - Frigan 6, 64/

Dender - Anderleht 1:1 (0:1)

/Šejdler 52 - Edozi 28/

Nedelja

Antverpen - Beršot 4:0 (

16.00: (1,42) Union Sen Žiloaz (4,50) Kotrajk (7,75)

18.30: (1,80) Gent (3,70) Leven (4,40)

19.15: (1,70) Serkl Briž (3,70) Sint Trojden (5,10)

***kvote su podložne promenama



tagovi

AntverpenVinsent Jansen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara