Grujić: Klop i ja se redovno dopisujemo, hoću da budem spreman za Liverpul

Vreme čitanja: 2min | sre. 16.10.19. | 10:46

"Za mene je sada važno da igram redovno i Klop mi je rekao da se borim za svoje mesto u timu“

Marko Grujić je ove sezone odigrao svaki minut za Hertu i dao je dva gola na sedam mečeva. Jedan od njih u Minhenu protiv Bajernu. Privukao je pažnju na sebe, stižu pohvale sa različitih strana, a zato se javio i Liverpul Eho, logično jer je Grujić i dalje Liverpulov igrač.

Sigurno da je i to jedna od naznaka da Grujića Redsi pomno prate.

Izabrane vesti

Svestan je srpski fudbaler da u Herti ima minute i šansu da pokaže šta zna. Želi da napreduje dovoljno da bude spreman za crveni dres.
Nije lako postati deo Liverpulovog sastava, mogu da se vidim u crvenom dresu, ali moram da budem iskusniji pre nego što ga ponovo obučem. Želim da poboljšam svoju fizičku spremu i da podignem koncentraciju na viši nivo, hoću da budem spreman za Liverpul kako bih imao šansu da uđem u tim“, rekao je prvo Grujić u razgovoru za Liverpul Eho.

Kakav je savet Jirgena Klopa?
"Rekao je da bi ostanak u Herti za mene bio velika prilika da napredujem. Bundesliga je među najjačima ligama na svetu, a Herta je veliki klub. Za mene je sada važno da igram redovno i Klop mi je rekao da se borim za svoje mesto u timu“, ističe bivši fudbaler Crvene zvezde i dodaje:
"Klop i ja se redovno dopisujemo. Takođe sam u bliskom kontaktu sa Livepulovim menadžerom za pozajmljene igrače (Džulijanom Vordom), on gleda svaku utakmicu u kojoj igram, a posle se dopisujemo. Takođe, vrlo sam blizak sa Dejanom Lovrenom i Robertom Firminom, mada su svi Liverpulovi igrači sjajni“.

Pronašao se Grujić u Herti, to nije tajna. Prija mu, a to se vidi i na njegovim igrama.
Nekada mi nedostaje Liverpul, naravno, to je jedan od najvećih timova na svetu, ali za moj razvoj je sada važnije da igram redovno. Herta je poseban klub i predstavlja glavni grad Nemačke. Biće to dobro iskustvo, da kažem da sam igrao za Hertu jednog dana kada se povučem. Nadam se da ove sezone možemo da ostvarimo velike stvari, mislim da možemo do šestog mesta u Bundesligi. Najvažnije mi je da ostanem zdrav i da odigram što je više moguće utakmica“.

Rutina u Herti?
Kada nema treninga na terenu, vežbam u teretani. To je to. Veliki sam obožavalac fudbala i ne mogu da živim bez njega. Čak i na slobodan dan gledam druge lige i druge timove, imam prijatelje širom sveta koji igraju za različite timove, važno mi je da ostanem u kontaktu s njima“.

Marko dolazi iz fudbalske porodice, kao dete je voleo fudbal kao i većina dece u Srbiji.
Kako sam rastao, počinjao sam da shvatam da imam priliku da postanem profesionalni fudbaler. Ne mogu da se setim nekog konkretnog trenutka, samo sam počeo da treniram naporno kako bih došao tu gde sam sada“, zaključio je Grujić.

FOTO: Star Sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara