Evrobasket pomeren za 2022! Kvalifikacioni turniri za OI igraće se krajem juna 2021.

Vreme čitanja: 2min | čet. 09.04.20. | 17:36

Promene u terminima velikih takmičenja

Nije samo Evroliga danas zasedala, već i FIBA. A tu su ipak donesene neke ozbiljne odluke. Pre svega, Evropsko prvenstvo je sa 2021. pomereno za 2022. godinu!

Takođe, i Amerikup će biti odigran između 1. i 18. septembra 2022. godine. Takođe, kvalifikacioni prozori iz septembra 2022. koji se tiču Svetskog prvenstva sa septembra pomereni su za avgust i biće praktično deo pripremnog perioda za Evropsko prvenstvo.

Izabrane vesti

Sastanak Fibe održan je online i tom prilikom se ova organizacija zahvalila MOK-u što su Olimpijske igre pomerene na 2021. godinu.

Koji su sve događaji pomereni u muškoj košarci?

Kvalifikacioni turniri za Olimpijske igre biće odigrani u periodu od 22. juna do 4. jula 2021. godine, a to je posebno bitno za nas jer će Beograd biti domaćin jednog od turnira. Dakle, umesto ovog leta, taj turnir će se održati naredne godine, što je i logično jer su i Olimpijske igre pomerene za narednu godinu.

Evropsko prvenstvo će se igrati od 1. septembra do 18. septembra 2022. godine.

Afrobasket i FIBA Azija Kup će se igrati nedelju ili dve nedelje kasnije kako bi se izbeglo poklapanje sa Olimpijskim igrama.

Reprezentacije koje će se takmičiti u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo će igrati dve utakmice koje su prvobitno zakazane za septembar 2022. godine - u avgustu 2022. godine, a sve je to zamišljeno kao deo priprema za Evrobasket. Podsećamo, reprezentacija Srbije tek treba da se izbori za plasman na Evropsko prvenstvo kroz kvalifikacije u kojima Orlovi zasad imaju pobedu nad Finskom u gostima i poraz od Gruzije kod kuće.

Kada su kvalifikacioni turniri za Olimpijske igre u pitanju - Orlovi će na ,turniru, čiji će biti domaćini u Beogradu, takmičenje započeti u grupi A sa reprezentacijama Dominikanske Republike i Novog Zelanda. Dok će u grupi B igrati Italija, Portoriko i Senegal.

Posle grupne faze u kojoj će igrati svako sa svakim pobednici grupa će u međusobnom duelu odlučiti ko će se plasirati na Olimpijske igre.

Pored Beograda domaćini turnira biće još i Split, Kaunas i Viktorija (Kanada). Ali ne ove kako je prvobitno planirano, već naredne godine.

FOTO: MN Press


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara