Slavlje u Holandiji (©reuters)
Slavlje u Holandiji (©reuters)

Groningen se vratio u Erediviziju – na bolju gol-razliku!

Vreme čitanja: 2min | pet. 10.05.24. | 22:57

Ekspresni povratak u najviši rang

Došao je Groningen do najniže tačke u ovom veku posle ispadanja u drugu ligu prvi put još od 1998. godine, ali je klub ekspresno uspeo da se vrati nazad!

Samo godinu dana posle ispadanja nakon samo četiri ostvarene pobede, Groningen je u utakmici sezone, u poslednjem kolu na svom terenu pobedio Rodu rezultatom 2:0 i obezbedio povratak u elitu i to na konto bolje gol-razlike!

Izabrane vesti

Roda je do večerašnje utakmice držala drugo mesto sa 75 bodova, tri više od protivnika i onda se Groningen pobedom poravnao na tabeli i na konto toga što ima +6 bolju gol-razliku u odnosu na istog rivala otišao u najviši rang. Roda je kao trećeplasirana otišla u plej-of za Erediviziju i imaće još jednu šansu da obezbedi odlazak gore. Zajedno sa Groningenom u viši rang ide Vilem II koji je osvojio pehar.

Groningen je apsolutno zasluženo otišao dalje, pošto je već u prvom poluvremenu imao čak deset šuteva u gol, u poređenju sa NULA protivnika koji se manje-više svih 90 minuta branio. Čak i posle primljenih golova... Sve su rešili golovi Johana Hovea u 39. i Jorga Šrojdersa u 51. minutu utakmice.

Sada sve u klubu čeka izazovno leto, da sastave tim dovoljno kadar da izbegne povratak u niži rang već posle prve sezone.



tagovi

GroningenRoda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara