Federiko Kjeza (Reuters)
Federiko Kjeza (Reuters)

Grom iz vedra neba: Liverpul krenuo po Kjezu!

Vreme čitanja: 2min | pon. 26.08.24. | 21:48

Juventus na pragu da se reši nezadovoljne zvezde

Trebalo je da sa Dušanom Vahovićem godinama čini udarni tandem Juventusa, ali fudbalska zvezda Federika Kjeze se ugasila u Torinu pre nego što je i zasijala.

Ali bi zato mogla da zaiskri na Enfild Roudu. Kao grom iz vedra neba je večeras odjeknula vest da Liverpul kreće po Federika Kjezu. Redsi ovog leta nisu doveli nijedno pojačanje, sačekali su finiš pijace i rešili da iskoriste Kjezinu situaciju u Juventusu. Još nema detalja oko ponude Liverpula i načina na koji velikan sa Enfilda planira da odvede Italijana, ali interesovanje je realno i konkretno. Redsi će pokušati u poslednja četiri dana dana letnje pijace da nađu model koji svima odgovara i da dovedu Kjezu. A ni Juventus nema mnogo pregovaračkog kapaciteta da diktira uslove...

Izabrane vesti

Italijanski reprezentativac je precrtan ovog leta i rečeno mu je da traži novi klub. Sve je pomalo uticalo na ovako brz i ružan razvod Juventusa i Kjeze. Slabe partije italijanskog reprezentativca i nedostatak hrabrosti da preuzme odgovornost, česte povrede, specifična pozicija koja se ne uklapa u projekat novog trenera Tijaga Mote, ali najviše od svega – novac.

Kjezin ugovor traje do sledećeg leta i težak je 5.000.000 evra neto, osnosno 9.200.000 bruto. Veće opterećenje za klupski budžet je samo plata Dušana Vlahovića (22.200.000 evra na bruto nivou). Zbog učinka ispod očekivanja, Juve je nudio Kjezi produžetak za manje novca dok je on tražio povišicu na 6.000.000 evra neto i tu je sve puklo. Juventus u planu velike rekonstrukcije tima nema mesta u budžetu za Kjezinu platu koji ih je do sada na ime obeštećenja i plata koštao čak 94.000.000 evra za četiri godine.

Odnedavno je Kjeza van prvog tima, ne trenira kod Tijaga Mote i bilo je jasno da je rastanak neminovan. Inter je pokušavao da iskoristi situaciju i da Kjezu sledećeg leta dobije za džabe ali se igraču ne isplati da celu sezonu presedi na tribinama. Nudili su ga Barseloni, Romi, Napoliju... Ali, niko nije dostavio dovoljno dobru ponudu.

Juventus se na početku prelaznog nadao obeštećenju od 20.000.000 evra, ali kako se prelazni rok približio kraju, realno je da Stara dama sada pristane na sumu između 10.000.000 i 15.000.000 evra. Za Liverpul je to sića i bez problema bi pokrio i Kjezin ugovor iz Torina. Inesticija koja bi i te kako mogla da se isplati.


tagovi

Letnji prelazni rok 2024Federiko Kjeza

Obaveštavaj me

Juventus
Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara