Hari Kejn izvodi penal (Reuters)
Hari Kejn izvodi penal (Reuters)

Großer Thomas: Bajern ima mnogo legendi, a Miler je posebna! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 01.09.24. | 19:46

Sjajnim golom kojim je overena pobeda Bajerna Tomas Miler proslavio rekordnu 710. utakmicu u dresu Bajerna

Pobeda minhenskog Bajerna nad Frajburgom na Alijanc areni u 2. kolu Bundeslige (2:0) i nije neka vest. I zato ju je zasenio jedan od najvećih fudbalera u istoriji Bavaraca. Kao evropski i svetski fudbalski gigant, Bajern ima mnogo legendi, a Tomas Miler zauzima posebno mesto među njima. Od večeras je on fudbaler sa najviše nastupa za slavni minhenski klub.

Nastup pod rednim brojem 710. osamio je bivšeg reprezentativca Nemačke na čelu večne liste koje je delio sa Sepom Majerom. A veliko veče 34-godišnji ofanzivac ulepšao je sjajnim golom iz 78. minuta kojim je stavio tačku na drugu ovosezonsku pobedu Bajerna.

Izabrane vesti

Namestilo se da i gol koji je obeležio magičan prvi kontakt sa loptom bude jubilarni 150. u Bundesligi za Milera. Koliko je čoveku koji je sa Bajernom 12 puta bio šampion Nemačke, u šest navrata osvajač kupa, kao i dvostruki prvak Evrope, u poznim igračkim godinama značilo ovakvo veče, pokazuje i reakcija nakon gola - nezadrživ izliv emocija. Nastavilo se nakon utakmice, na tribinama, među najvatrenijim navijačima. A Miler im je svima poručio: "Biće vam potrebno mnogo dana godišnjeg odmora jer idemo na sve ove sezone."

Gospodario je Bajern terenom u prvom poluvremenu, preko dve trećine vremena držao loptu u svojim nogama, a jedini precizan udarac iz prvog dela bio je onaj iz 38. minuta kada je Hari Kejn pretvorio jedanaesterac u gol. Odnos snaga se u drugom delu utakmice promenio, Frajburg je zaigrao ofanzivnije, ali poput Bavaraca, nije bilo preciznosti u egzekuciji.

A Miler jednostavno želeo da unucima prepričava veče rekorda u trijumfalnom tonu. I zapečatio je pobedu, nateravši Manuela Nojera da se pojavi na drugoj polovini igrališta i sa njim proslavi nezaboravni trenutak. Ipak su saigrači od 2010. godine.

Nojer se u sudijskoj nadoknadi suočavao sa penalom, ali ga je Lukas Holer očajno izveo poslavši loptu na tribine. Kao ni u prvom kolu, Bavarci nisu bili ubedljivi, ali su još jednom pronašli put do pobede.

BUNDESLIGA – 2. KOLO

Petak

Union Berlin – Sankt Pauli 1:0 (1:0)

/Holerbah 34/

Subota

Bohum - Menhengladbah 0:2 (0:0)

/Klajndinst 67, Onora 78/

Holštajn Kil - Volfzburg 0:2 (0:2)

/Arnold 27, Bornau 30/

Štutgart - Majnc 3:3 (2:0)

/Milo 8, Leveling 15, Centner 88 - Amiri 44, Burkart 62, Litš 90+4/

Verder - Dortmund 0:0

Ajntraht - Hofenhajm 3:1 (1:0)

/Ekitike 25, Larson 33, Marmuš 56 - Kramarić 54/

Leverkuzen - RB Lajpcig 2:3 (2:1)

/Frimpong 39, Grimaldo 45+1 - Kampl 45+7 - Openda 57, 80/

Nedelja

Hajdenhajm - Augzburg 4:0 (2:0)

/Vaner 9pen, Scienca, Bek, Breunig 73/

Bajern Minhen - Frajburg 2:0 (1:0)

/Kejn 38, Miler 78/



tagovi

Tomas MilerBajern MinhenHari Kejn

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara