Stadion Grobine, na kojem ne mogu da se igraju prvenstvene utakmice (©Wikipedia)
Stadion Grobine, na kojem ne mogu da se igraju prvenstvene utakmice (©Wikipedia)

Grobina je baš grozna

Vreme čitanja: 3min | čet. 27.06.24. | 12:59

U poslednja četiri meča letonski prvoligaš je primio 14 golova, a probleme u odbrani probaće da reši za susret sa Daugavpilsom (četvrtak, 17)

Debitant ove sezone u prvoj ligi Letonije, Grobina, počela je da niže teške poraze u poslednjih nekoliko nedelja. Očigledno je da je samopouzdanje ekipe u ozbiljnom padu, te da će se izabranici Davida Dobrecovsa žestoko namučiti ako žele da ostanu deo elitnog ranga i sledeće sezone.

Važne bodove Grobina će tražiti ovog četvrtka od 17.00 časova kod kuće protiv Daugavpilsa. Reč je o četvrtoplasiranom timu na tabeli, koji je izlaz iz svoje rezultatske krize pronašao u prošlom kolu pobedom nad Jelgavom (3:0). Zadržao se tako u trci sa Valmijerom oko treće pozicije, poslednje koja garantuje kvalifikacije za Ligu konferencije.

Izabrane vesti

Grobina je autsajder, pre svega zbog ozbiljne ranjivosti koju prikazuje u poslednje vreme njena odbrana. U prethodnih mesec dana ima učinak od tri poraza i samo jedne pobede, ali na svakoj od tih utakmica je vadila više puta loptu iz svoje mreže.

Niz je krenuo od gostovanja Lijepaji 29. maja, kada su plavo-crni rutinski poraženi sa 3:0. Istina, igrali su poslednjih pola sata sa igračem manje posle isključenja Ralfa Dzerinsa, ali već je pri pokazivanju crvenog kartona tada stajalo na semaforu 2:0.


17.00: (3,40) Grobina (3,35) Daugavpils (2,05)


U sledećem kolu Grobina je gostovala aktuelnom šampionu RFS-u. Iako je odmarao njegov najbolji strelac, srpski napadač Darko Lemajić, pobeda je bila ubedljiva – 5:0. Od toga, četiri gola su viđena u drugom poluvremenu.

Ogromnu pobedu Grobina je ostvarila pre dve nedelje, kao domaćin protiv direktnog rivala u borbi za opstanak Jelgave. Posle preokreta je slavila sa 4:2, golovima Mikulskisa u 88. i Melkisa u 94. minutu. Međutim, i na tom meču se videlo da u poslednjoj liniji postoje ogromni problemi.

To je znao da pokaže vicešampion Letonije Riga, u prošlom kolu je deklasirao Grobinu sa 6:0. Već posle 36 minuta bilo je 4:0 za goste…

Grobina meč 20. (od 36 kola) dočekuje na osmoj poziciji sa 16 poena. Jednim više od Lijepaje i mesta koje vodi u plej-aut, odnosno tri od fenjeraša Jelgave i direktnog ispadanja u drugu ligu.

Dodatna otežavajuća okolnost joj je što Dobrecovs danas neće moći da računa na jednog od svojih najboljih igrača, napadača mlade reprezentacije Letonije Markusa Kruglausa. Zbog suspenzije. Dakle, osim odbrane biće muke i sa napadom.

Pritom, Grobina nije domaćin na svom stadionu, u mestu nedaleko od Lijepaje. Stadion Grobine je katastrofalan, nema nijednu tribinu i zbog toga ne mogu na njemu da se igraju prvenstveni mečevi. Umesto toga, Grobina je domaćin na Daugava stadionu u 200 kilometara udaljenoj Rigi.

Simpatična je bila jedna prepiska na zvaničnoj Fejsbuk stranici Grobine. Jedan navijač Daugavpilsa, koji namerava da dođe na današnju utakmicu, pitao je da li mora da uđe na malu tribinu, na koju uglavnom budu smešteni gosti.

Gostujući navijači mogu da dođu i na ‚veliku tribinu‘. Tu će biti senka, neće biti prejako sunce“, odgovorio mu je administrator Grobine. Očigledno, nema domaćin veliku posetu da bi bilo problema.

Ovo će da bude treći duel Grobine i Daugavpilsa ove sezone. Oba su pripala Daugavpilsu, u martu sa 2:0, a u maju 3:1.


------------------------------

EUROFORIJA SE ZAHUKTAVA!

OVO JE 18 RAZLOGA ZBOG KOJIH JE MOZZART NAJBOLJI IZBOR ZA EP

------------------------------


LETONIJA 1 – 20. KOLO

Utorak

Lijepaja – Meta 1:5 (1:0)

Sreda

Riga – Auda 1:0 (1:0)

Jelgava – Tukums 0:0

RFS – Valmijera 4:1 (2:1)

Četvrtak

17.00: (3,40) Grobina (3,35) Daugavpils (2,05)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Letonija 1GrobinaDaugava

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara