(MN Press)
(MN Press)

Grobari ne mogu u Poljsku na meč sa Dinamom

Vreme čitanja: 2min | sre. 17.07.24. | 14:44

Niti Ukrajinci u Beograd, iako na to imaju pravo

Protiv Napretka će biti na tribinama, protiv Dinama neće. Ne zato što ne žele, jer Gorbari jedva čekaju da posle sedam godina bodre ekipu u pokušaju da se domogne grupne faze Lige šampiona, već što im je onemogućeno.

Kako kažu crno-beli, nije (samo) do njih, već i do velikana uiz Kijeva, koji je insistirao da ne dođe do bliskog kontakta između navijačkih grupacija pre, tokom i posle dvomeča drugog kola kvalifikacija za eminentno takmičenje.

Izabrane vesti

„Na molbu Dinama, kao domaćina prvog meča koji usled ratnih okolnosti u Ukrajni svoje mečeve igra u Poljskoj, i mogućih incidenata među navijačima, pogotovu odnosa navijačkih grupa dva kluba, a naročito posle putovanja u Rusku federaciju na turnir, odlučeno je da se ni na jednom od dva meča (u Poljskoj i Srbiji) ne dozvoli prisustvo gostujućih navijača. Ova odluka je doneta uz preporuku i u koordinaciji sa lokalnim vlastima u Poljskoj i uz savete i odobrenje UEFA.

U skladu sa postignutim dogovorom, Partizan neće tražiti ulaznice za svoje navijače za utakmicu u Lublinu i apeluje na svoje pristalice da ne putuju samostalno u Poljsku.

Dinamo Kijev će se pridržavati istog dogovora i neće imati podršku svojih navijača na meču u Beogradu, na koji ima pravo iako je Partizan pod UEFA sankcijama.

Ova odluka je prvenstveno doneta u cilju osiguravanja bezbednosti svih učesnika u predstojećim mečevima i zbog sprečavanja potencijalnih incidenata koji naročito mogu uticati na Partizan koji je pod uslovnom kaznom UEFA. Partizan iskreno veruje da je dogovor u najboljem interesu oba kluba i da će biti dočekana sa razumevanjem od strane naših navijača“, kaže se u saopštenju kluba iz Humske.

Prvi meč između beogradskog i kijevskog kluba na programu je 23. jula u Lublinu, a revanš je sedam dana kasnije na Topčiderskom brdu.


tagovi

GrobariFK Partizankvalifikacije za Ligu šampionaDinamo Kijev

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara