Grobari, budite strpljivi... Lugano posedom kontroliše igru, ali biće i za Partizan prostora

Vreme čitanja: 3min | sre. 07.08.24. | 13:15

Teško da Saldanja i Đorđe Jovanović mogu istovremeno u napad

Jedan od najvoljenijh pokliča Grobara: „Partizane, napadaj“, mogao bi pred utakmicu sa Luganom da bude modifikovan. U redu, neće biti najvatrenijih pristalica crno-belih na tribinama, ali oni koju budu došli će verovatno svedočiti ekipi koja igra drugačije nego što publika želi. Bez obzira što je domaćin.

Zato bi to „napadaj“, moglo da postane „brani se“. Kako zbog učinka u prvom dvomeču tokom leta, kad je odbrana primila devet golova, tako i stila lidera švajcarskog prvenstva posle tri kola.

Izabrane vesti

„Verovatno će Lugano kontrolisati loptu, zato i mi i navijači moramo da budemo strpljivi. Rival posedom kontroliše igru i to zahteva strpljenje, ujedno i pokušaj da nađemo način kako da rešimo te stvari. Uigran je to sastav, ozbiljan, izuzetno pokretljiv, napada na razne načine, ali biće za nas više prostora da možemo da ga ugrozimo Švajcarce. U dobroj je formi, dugo na okupu, ali ima mana. Botani u i Valseda su najbolji pojedinci, ali trener koji je dugo u klubu (od 2021. samostalno, pre toga tri godine asistent, op. au) toliko rotira da ne znam ko može da pogodi njihov tim. Stil Lugana je takav da su svi pojedinci pokretljivi, počev od golmana (sjajno barata nogama) do špica (vraća se u odbranu)“, skicirao je Aleksandar Stanojević narednog protivnika.

No, pre svega se bavi sopstvenim kadrom.

„Da vidimo šta je realnost u odnosu na rivala koji nije iz top lige. Ulazimo u novi dvomeč sa željom da izborimo Evropu. Nismo se pokazali u najboljem svetlu u prve dve utakmice, bili smo izuzetno loši protiv Ukrajinaca, ali su u našem prvenstvu momci pokazali sposobnost da se izdignu iznad situacije, svesni su i fokusirani, sa te strane sam zadovoljan“.

Stručni štab ima skoro sve igrače na raspolaganju.

„Aleksandar Šćekić je jedini bolestan, ostali su spremni. Novajlija Žoao Grimaldo se još nije prilagodio, ne znam koliko ćemo ga koristiti, ali nam fali još nekoliko igrača, klub stvarno radi na njihovom dovođenju”.

Što se tiče formacije, moguće je da će opet Stanojević posegnuti za trojicom u odbrani, kao što je bio slučaj protiv Dinama. Drugo pitanje je koga u špicu: Saldanju ili Đorđa Jovanovića?

„Moramo nešto da promenimo. Ne možemo mnogo, imamo šta imamo. Što se napada tiče, to je teško pitanje. Teško da Saldanja i Jovanović mogu zajedno, imamo 90 minuta, odlučićemo“.

Usled bojkota utakmica u Humskoj, Grobara ni u četvrtak neće biti na južnoj tribini, ali...

„U mom prošlom mandatu navijači su nam pomogli da eliminišemo ekipu bolju od nas, Soči. Oni su veliki faktor, mnogo nam znače. Mogu da nas podignu iznad maksimuma“, smatra Stanojević.

Jedan od zadataka trenera jeste da vrati u ritam Gajasa Zahida, koji ne liči na sebe ovog leta.

„Ovde sam već godinu dana, naravno da pokušavam da se podignem na viši nivo, kao i ostali igrači. Razumem očekivanja publike, želim i ja da budem kao što sam bio prošle sezone, čak i bolji od toga i svakodnevno naporno radim da uđem u formu. Dobro smo počeli prvenstvo, ali na međunarodnoj sceni nije kako smo želeli i zajedno sa ostatkom tima ću se postarati da dobri rezultati budu i van granica. Čeka nas težak meč, moramo da damo sve od sebe, jer želimo da budemo u Ligi Evrope“, dodao je Norvežanin pakistanskog porekla.


tagovi

Mateus SaldanjaĐorđe JovanovićAleksandar Stanojević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara