Pedro Žeromel (©Reuters)
Pedro Žeromel (©Reuters)

Gremio za četvrtinale, Žeromel za istoriju

Vreme čitanja: 2min | čet. 03.12.20. | 23:45

Iskusni štoper uskori prestiže Marsela Groea na trećem mestu klupske liste igrača sa najviše nastupa u Kopa Libertadores

Gremio je velikom pobedom u Asunsionu prošle nedelje (2:0) došao u situaciju da večerašnji revanš u Porto Alegreu (01.30) treba praktično da predstavlja samo formalno odrađivanje posla, ali sastav Renata Gauča ovaj okršaj mora maksimalno ozbiljno da shvati kako ne bi dožlo do nekih nepredviđenih okolnosti, pošto Guarani može mnogo više nego što je pokazala prva utakmica osmine finala.

Gremio se bori sa četvrtfinale, a vremešni Pedro Žeromel ima priliku da do kraja takmičenja zlatnim slovima ispiše svoje ime u istoriji kluba. Nekadašnji štoper Kelna doći će do svog 47 nastupa u najvlaitetnijem klupskom takmičenju u Južnoj Americi i tako doći na dve utakmice udaljenosti od Marsela Groea, sadašnjeg golmana Al Itihada.

Izabrane vesti

Na prvom mestu se još uvek nalazi neprikosnoveni Rožer Mačado sa 57 nastupa u Kopa Libertadores, dok je drugi nekadašnji čuvar mreže Danrlej sa 53 nastupa. Žeromel bi Marsela Groea trebalo da stigne već u četvrtfinalu, ukoliko bude akter oba meča.

Žeromel iz Kelna došao 2014. godine kao pozajmljen igrač Kelna i pod tim statusom nastupao dve sezone, aonda je 2016. potpisao za giganta iz Porto Alegrea kao slobodan igrač. Tokom 2014. je sakupio tri nastupa u elitnom takmičenju, naredne godine Gremio nije bio učesnik Kopa Libertadores, a 2016. je Žeromel ostvario tri nastupa. Od 2017. do 2019. iskusni štoper je tri puta prebacivao dvocifreni broj mečeva u najkvalitetnijem takmičenju (10, 11, pa 10), a u ovoj sezoni je došao do cifre od pet mečeva i večerašnji će mu biti šesti.

Žeromel večeras neće imati pomoć svog standardnog partnera u poslednjoj liniji, sjajnog Valtera Kanemana, koji je doživeo povredu mišića. Sjajni Kaneman je u timu Renata Gauča drugi po broju nastupa u Kopa Libertadores (37) štodovoljno govori o važnosti obojice igrača za tim.

Gremio pored Kanemana večeras neće moći da računa ni na Paula Mirandu, Leonarda Gomesa, Takijana, Alisona i Robinja, dok će Guarani biti lišen pomoći suspendovanog Horhea Morela i povređenog Giljerma Beniteza.

Gremio je veliki favorit u ovom meču, kako zbog kvaliteta, tako i zbog fantastične serije rezultata. Ekipa Renata Gauča je vezala 14 utakmica bez poraza, od čega ima 11 pobeda. Stvarno bi trebalo da se dogodi čudo pa da Guarani prođe dalje.

KOPA LIBERTADORES - OSMINA FINALA, REVANŠI

Utorak

River Plejt - Atletiko Paranaense 1:0 (0:0) /prvi meč 1:1/

Santos - LDU Kito 0:1 (0:0) /prvi meč 2:1/

Sreda

Flamengo - Rasing 1:1 (0:0) **penalima 3:5 /prvi meč 1:1/

Nasional - Independijente del Valje 0:0 (0:0) **penalima 4:2 /prvi meč 0:0/

Palmeiras - Delfin 5:0 (1:0) /prvi meč 3:1/

Četvrtak

Internasional - Boka Juniors 0:1 (0:0)

Horhe Vilsterman - Libertad 0:2 (0:0) /prvi meč 1:3/

Petak

01.32: (1,30) Gremio (4,90) Guarani (11,0) /prvi meč 2:0/

*** kvote su podložne promenama


tagovi

Pedro ŽeromelGremioGuarani

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara