Granada potpisala Luisa Suareza kao najskuplje pojačanje u klupskoj istoriji

Vreme čitanja: 1min | pet. 02.10.20. | 10:35

Otkupljeno samo 50 odsto ugovora

Granada je jutros dobila najskuplje pojačanje u klupskoj istoriji. Španski klub je iz Votforda doveo kolumbijskog napadača Luisa Suareza.

Španski klub je Votfordu platio 7.000.000 evra za 50 odsto Suarezovog ugovora i ima opciju da za 8.000.000 evra otkupi preostalih 50 odsto. Potpisao je ugovor na pet godina.

Izabrane vesti

Dugo je Granada jurila napadača koji će pojačati konkurenciju veteranima Soldadu i Molini a na kraju se odlučila za Kolumbijca koji je prošle sezone eksplodirao na pozajmici u Saragosi gde je postigao 19 golova na 32 meča.

Za Suareza je ovo povratak u Granadu. U Evropu je dopšao kao talentovani 18-godišnjak iz kolumbijskog Leonesa 2016. godine i potpisao za B tim Granade. Ali cela operacija je dirigovana od strane Votforda pošto su dva kluba tada imala iste vlasnike i Votford je kupovao malde talente koje je razvijao u Granadi. Suarez zapravo nikada nije ni zaigrao za Votford pošto je posle B ima Granade tri sezone proveo na pozajmicama u Valjadolidu, Himnastiku i Saragosi. Dugo se kalio u španskom fudbalu i na kraju dostigao cenu kapitalnog pojačanja za Granadu. I najskupljeg u klupskoj istoriji. Do sada su transfer rekordi Granade bili Luis Milja i Jusuf El Arabi koji su plaćeni po 5.000.000 evra.

Kakav je utisak Suarez ostavio prošle sezone najbolje govori to što ga je želeo čak i Atletiko Madrid kao alternativu za slavnog imenjaka i prezimenjaka koji je stigao iz Barselone. 


tagovi

Luis SuarezLetnji prelazni rok 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara