Gotovo! Zvezda dovela Late Lata za 3.500.000 evra

Vreme čitanja: 2min | uto. 04.07.23. | 12:38

Crveno-beli plaćaju obeštećenje tokom tri godine, napadač iz Obale Slonovače potpisuje četvorogodišnji ugovor

Crvena zvezda je poentirala u prelaznom roku i rešila pitanje klasičnog napadača. Prema saznanjima Mozzart Sporta, crveno-beli su dogovorili transfer Emanuela Late Lata, koji iz Atalante stiže za obeštećenje od 3.500.000 evra.

Crveno-beli će pomenutu sumu plaćati u naredne tri godine, a golgeter iz Obale Slonovače će na stadionu Rajko Mitić potpisati četvorogodišnji ugovor i zadužiti dres sa brojem devet.

Izabrane vesti

Rukovodstvo Crvene zvezde je proteklih nedelja vodilo intenzivne pregovore sa čelnicima kluba iz Bergama, koji su zahtevali 5.000.000 evra i nisu bili spremni da smanje potraživanja, pa su se pregovori odužili. Ipak, crveno-beli su na kraju uspeli značajno da snize obeštećenje, ali i da izboksuju plaćanje na rate.

Kao što se već zna, Late Lat (24) je u Bergamo, u redove Atalante, stigao sa svega osam godina sa majkom, kako bi se pridružio ocu koji je već živeo u Kremoni. Za prvi tim Atalante je debitovao 13. avgusta 2016. godine protiv Kremoneza u Kupu Italije. A prvi gol je postigao u istom takmičenju januara 2017. godine protiv Juventusa na Alijanc stadionu.

Ipak, zbog velike konkurencije na Atleti Azurij već od sezone 2018/2019. krenuo je po pozajmicama, pa je igrao za Pistojeze, Karareze, Imoleze, Pjaneze, Pro Patriju, SPAL i Sen Galen, gde se konačno raspucao.

U prošloj sezoni, u dresu Sen Galena, napadač iz Obale Slonovače postigao je 16 golova na 34 utakmice u svim takmičenjima, od čega 14 u švajcarskom prvenstvu.

Late Lat bi novim saigračima trebalo da se pridruži već u sredu u Sankt Peterburgu, pa će do kraja turnira u Rusiji verovatno dobiti neki minut da oseti draž igranja u crveno-belom dresu.

Od napadača rođenog 1999. godine očekuje se dosta na Marakani i veruje se da bi mogao odlično da funkcioniše i u tandemu sa Žan Filipom Krasoom.


tagovi

Emanuel Late Lat

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara