Gotovo: Spaleti prihvatio ponudu Milana, uskoro promocija!

Vreme čitanja: 2min | pon. 07.10.19. | 15:39

U toku pregovori sa Interom

Lučano Spaleti će biti trener Milana u nastavku sezone. Ostali su još da se dogovore detalji oko njegovog angažmana u sedmostrukom šampionu Evrope.

Aktuelni trener Marko Đampaolo još nije smenjen, ali će se to desiti u narednim satima ili danima. Njegova sudbina je zapečaćena. Đampaolo je letos došao iz Sampdorije kao jedan od trenera kojem su predviđali svetlu budućnost, ali je poprilično podbacio.

Izabrane vesti

Slabi rezultati i loša igra su došli kao posledica stvari zbog kojih će dobiti otkaz. A to su: nedostatak stila igre, nedostatak timskog karaktera, način korišćenja igrača sa klupe, stalne promene u startnoj postavi, način korišćenja igrača sa najvećim kvalitetom.

Đampaolo ima ugovor vredan 2.000.000 evra godišnje do 2021. godine, ali će Milan morati da prihvati tu finansijsku žrtvu i uruči mu otkaz koji će plaćati sve dok tne nađe novi angažman. Istovremeno, Milan će morati da plaća makar 4.500.000 evra godišnje Lučanu Spaletiju kada iskusni stručnjak preuzme ekipu i potpiše trogodišnji ugovor. Spaleti trenutno ima zagarntovanih 4.500.000 godišnje do 2021. godine od Intera na ime otkaza koji je dobio letos i u toku su pregovori da se dve strane nagode o raskidu tog ugovora čime bi Spaleti dobio odrešene ruke da potpiše za Milan.

Gradski rivali trenutno pregovaraju o finansijskim detaljima Spaletijevog ugovora pošto je on danas prihvatio ponudu Rosonera. Iako rizikuje da ugrozi trenersku reputaciju, on je ubeđen da može da stabilizuje maldi tim Milan i vrati ga u Ligu šampiona.

Sada je sve na Interu čije zeleno svetlo se čeka...

Ako dođe do toga da se gradski rivali ne dgovore - za šta su šanse male - Milan ima i rezervne opcije za Spaletija. To su Rudi Garsija koji je slobodan i Stefano Pioli koji je slobodan, ali ima ponudu Sampdorije na koju mora što pre da odgovori.

Ipak, sve ukazuje na to da će do kraja nedelje Spaleti biti i zvanično ustoličen kao Milanov novi trener. Rosoneri su poslednji put u Ligi šampiona igrali sa Maksom Alegrijem na klupi, a od tada su neuspešni bili Sedorf, Inzagi, Mihajlović, Montela, Gatuzo i sada Đampaolo. Možda je falilo iskustva poput Spaletijevog...

(FOTO: reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara