Gotovo! Rui Kostin lament nad bombom od 70.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | sub. 03.08.24. | 09:07

Sve je završeno, PSŽ ima novog defanzivnog vezistu

Tačka je stavljena, pregovori su napokon okončani. Ostala je samo još papirologija i Žoao Neves (19) će postati najskuplje plaćeni igrač ovog leta, zajedno sa Lenijem Jorom. Njegov novi klub, Pari Sen Žermen, računajući i lake bonuse, iskeširaće Benfiki čak 70.000.000 evra!

Ovu informaciju potvrdio je prvi čovek lisabonskog kluba Rui Kosta, istakavši kako nije mogao da preči ovakav razvoj događaja.

Izabrane vesti

"Da, sve je gotovo, mogu da potvrdim to. Tužno je videti da kako nas Žoao napušta, on je vrhunski igrač i momak, ali mi ne možemo da odbijemo paket od 70.000.000 evra. Jednostavno, ne možemo da ne kažemo ne takvoj ponudi", iskren je bio nekadašnji as Milana i portugalske reprezentacije.

Iako i dalje tinejdžer, Žoao Neves već ima preko 50 nastupa za prvi tim Benfike, a igrao je i seniorski nacionalni tim. Prošle sezone bio je standardan prvotimac, odigrao dva meča na Evropskom šampionatu u Nemačkoj...

"Razumem kritičare, njihova gorčina je ista kao i moja. Žoaov odlazak nikome ne može da prija, meni ponajamanje" dodao je Kosta. "Ali moramo da formiramo ekipu. Kada izgubite ovakvog igrača, sa takvom harizmom, nisu samo navijači tužni i u problemu. Znam ga od njegove desete godine... Ljudi moraju da shvate da smo tražili najbolje rešenje za obe strane. I za nas i za njega. Dugo smo odbijali prve ponude, a onda smo došli do određenih brojeva, kako za klub, tako i za igrača, koje ovaj transfer čine neizbežnim. Ako je Benfika zaradila 70.000.000, možete misliti koliko je dobio sam igrač".

"Ponavljam, tužno je videti kako ovako mladi igrači odlaze, međutim tu diskusiju vodimo već 30 godina. Svi moraju da prihvate da je Portugal zemlja koja prodaje igrače, razvojna liga. Na kraju krajeva, nema transfera koji će biti obavljen bez saglasnosti oba strane".

Kako se tokom ranijih nedelja pominjalo, u suprotnom smeru, na pozajmicu, odolazi Renato Sančes. Biće to povratak nekadašnje nade portugalskog fudbala u matični klub i verovatno poslednja prilika da oživi karijeru. Prošlu sezonu Sančes je proveo na pozajmici u Romi, ali nije mnogo igrao. Pre Pari Sen Žermena nastupao je za Lil i Bajern, koji ga je ustupio Svonsiju na godinu dana. Planirano je da u Benfiki provede jednu sezonu, a s obzirom na to da mu je 26. godina, svojevremeno najbolji mladi igrač Evropskog prvenstva (2016, kada je Portugalija trijumfovala) još ima šansu da ostvari potencijal.

Podsetimo, treći transfer po visini ovog leta je onaj Muse Dijabija u Al Itihad za 60.000.000, slično će i Bajern izaći kupovina Majkla Olisa iz Kristal Palasa, a slede Amadu Onana (Everton - Aston Vila) 59.350.000, Daglas Luis (51.500.000) i Žoao Paljinja (51.000.000).


tagovi

Žoao NevesLetnji prelazni rok 2024

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara