Gotovo: Roma kupila krilo Barselone za 15.000.000 evra

Vreme čitanja: 1min | uto. 28.01.20. | 17:55

Ugovor do 2024. godine

Roma je završila goruće pitanje u timu nakon povrede Nikola Zaniola. Vučica je kompletirala dovođenje krilnog veziste Barselone Karlesa Pereza, koji će biti alternativa za sjajnog Džengiza Undera na desnom boku, ali i predstavljati ozbiljan zalog za budućnost, s obzirom da se radi o mladom igraču kojem predviđaju ozbiljnu budućnost.

Rimljani će platiti Barseloni obeštećenje od 15.000.000 evra, a igrač će potpisati ugovor do leta 2024. godine. Perez je ostao "na ledu" od prošlog petka, nakon što mu je trener Kike Setjen otvoreno poručio da ne računa na njega. Mladi fudbaler će se najverovatnije na večerašnjem treningu oprostiti od saigrača i krenuti da pakuje stvari za Rim.

Izabrane vesti

Pregovori su u jednom trenutku bili usporeni, s obzirom da je Barselona u ugovor htela da ubaci povratnun klauzulu u ugovor od 25.000.000, koju bi Barsa mogla da iskoristi sledeće godine. Ipak, Rimljani nisu želeli da čuju za to, pa će Katalonci imati samo mogućnost preče kupovine, ukoliko bi izjednačili ponudu nekog drugog kluba.

Karles Perez je predstavljao ozbiljno iznenađenje za širu fudbalsku javnost u prvom timu katalonskog giganta. Krilni vezista je mesto zaslužio sjajnim partijama za drugi tim Barselone u prošloj sezoni, pa je prebačen u seniorski tim. Ove sezone je za prvi tim kluba sa Nou Kampa, kod bivšeg trenera Ernesta Valverdea, zabeležio 12 nastupa i postigao dva gola, uz tri asistencije.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara