Endrik (Reuters)
Endrik (Reuters)

GOTOVO: Real Madrid potvrdio napadača budućnosti za 60.000.000

Vreme čitanja: 2min | čet. 15.12.22. | 15:37

Dogovor postignut, Endrik na Santjago Bernabeuu od juna 2024. godine

Jurili su supertalentovag Brazilca Endrika evropski giganti poput Barselone, Pari Sen Žermena i Čelsija, a na kraju ga je, kao što je pre nekih nedelju dana bilo najavljeno, Real Madrid namamio na Santjago Bernabeu. Dileme više nema jer je Kraljevski klub na svom zvaničnom sajtu potvrdio da je postignut dogovor sa tinejdžerom i njegovom porodicom, te da će se Endrik preseliti u redove madridskog velikana jula 2024. nakon što postane punoletan.

Po sličnom modelu koji je pratio dolaske Vinisijusa Žuniora i Rodriga, dogovoren je transfer 16-godišnjeg čuda od deteta za koje se veruje da će u narednih petnaestak, 20 godina gospodariti evropskim i svetskim fudbalom. Blankosi će platiti Palmeirasu 35.000.000 evra fiksno, a klub iz Sao Paula će na osnovu bonusa moći da prihoduje dodatnih 25.000.000 evra.

Izabrane vesti

Kako Vinisijus ima 22, a Rodrigo 21 godine, deluje da je ideja blankosa da Španijom i Evropom gospodare sa svebrazilskim napadom. I pomenuta dvojica stigla su u Madrid kao tinejdžeri i obojica su plaćena po 45.000.000 evra. Endrik ima priliku da dobrano prešiša tu sumu.

Ne bi Real istresao toliki novac da u tinejdžeru na vidi napadača budućnosti u rangu Erlinga Halanda i Kilijana Mbapea koji mu se izjalovio iz ruku prvo prošle godine, a zatim i minulog leta. Zanimljiv detalj se prethodnih dana provlačio u priči o Realu i Endriku, a to je da je njegova svita tražila garancije da mu se nijedna mega-zvezda neće naći na razvojnom putu, a tu se pre svega misli na potencijalni napad na Erlinga Halanda 2024. koji su evropski mediji predviđali.

Nastaviće Endrik da trenira sa Palmeirasom, koji je sa Endrikom napravio rekordu prodaju. Do sada je Verdao najviše zaradio slanjem Gabrijela Žezusa u Mančester Siti (32.000.000), te se aktuelni golgeter Arsenala sada pomera na drugo mesto na kojem je bio transfer Matijasa Vinje u Romu vredan 13.000.000.

U narednih nekoliko otputovaće sa porodicom u Madrid da se upozna sa klupskom infrastrukturom, stadionom, trening centrom...





tagovi

EndrikReal Madrid

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara