Gotovo! Nesuđeni svetski prvak menja svetskog prvaka u Betisu

Vreme čitanja: 2min | sub. 31.08.24. | 00:30

Totenhem izboksovao pravo preče kupovine na američkog talenta

Betis je već jednom oživeo karijeru Đovanija Lo Selsa, a sada će pokušati opet.

Klub iz Sevilje je potvrdio povratak argentinskog vezsite koji nije bio u planovima Ejndža Posteklogua u Totenhemu.

Izabrane vesti

Lo Selso je odavno varirao kao želja Betisa, a postao je prirotet nakon što je Nabil Fekir dogovorio transfer u Ujedinjene Arapske Emirate. Svetski prvak sa Francuskom iz 2018. se seli u redove Al Džazire u transferu teškom 7.000.000 evra. Upravo je to suma koju je Betis hteo da izdvoji za zamenu. Toliko su nudili Realu za povratak Danija Sebaljosa, ali Kraljevski klub nije prihvatio.

Okrenuli su se Lo Selsu i za manji novac dogovorili povratak nesuđenog svetskog prvaka kojeg je povreda koštala titule u Kataru sa Argentinom. Betis će za povratak Lo Selsa platiti samo 4.000.000 evra, a Argentinac će potpisati na tri plus jednu sezonu.

Međutim, to nije sve. Totenhem je u pregovorima uspeo da izdejstvuje pravo preče kupovine na američkog vezistu Džonija Kardoza. On je pre šest meseci stigao u Betis iz brazilskog Interansionala i odmah skrenuo pažnju jačih klubova. Totenhem nije hteo da propusti takvu šansu i dogovorio je da ima prednost kupovine narednog leta.

Lo Selso je u Totenhem i došao iz Betisa. Andalužani su ga pozajmili od Pari Sen Žermena poslednjeg dana prelaznog roka u leto 2018. nakon što se nije najbolje snašao na Parku prinčeva. PSŽ ga je pre toga kupio kao jednog od najvećih talenata Južne Amerike iz Rosarija za 10.000.00 evra, ali je igrao tek nešto više od godinu dana i potom je poslat u Betis. Tamo je fudbalski procvetao i zeleno-beli su za njegovu pozajmicu i otlkup izdvojili velikih 25.000.000 evra. Ali su posle dve sezone i debelo zaradili pošto je Totenhem kroz pozajmicu i otkup platio čak 48.000.000 evra. Sada ga je pustio natrag za desetostruku manju sumu…


tagovi

đovani Lo SelsoLetnji prelazni rok 2024

Obaveštavaj me

Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara