Gotovo: Milan se rešio Borinija i njegove velike plate...

Vreme čitanja: 2min | čet. 09.01.20. | 14:13

Univerzalac napustio San Siro

Posle dve i po godine u dresu Milana, Fabio Borini je napustio tabor velikana sa San Sira.

Italijanski napadač nastavlja karijeru u Veroni koju je izabrao iako je imao dobre ponude Torina, Đenove i Parme. Klubovi još nisu potvrdili transfer, ali jeste Borinijev agent na društvenim mrežama.

Izabrane vesti

Borini iz Milana odlazi kao slobodan igrač pošto se dogovorio sa klubom o raskigu ugovora koji je isticao za šest meseci. Milan je jedva čekao da ga se reši, s obzirom da je sa godišnjom platom od 2.500.000 evra neto (4.400.000 bruto) bio sedmi najplaćeniji igrač u klubu.

Došao je u Milan leta 2017. godine iz Sanderlenda za 5.500.000 evra i njegov transfer je bio iznenađenje za mnoge s obzirom da je bio u velikom padu forme. U Milanu je odirgao 75 utakmica i postigao odsam golova, treneri su ga koristili na različlitim pozicijama, igrao je sve od beka do centarfora, ali nije ostavio dobar utisak.

Ipak, za manje klubove u Seriji A je predstavljao dobru šansu na fudbalskoj pijaci i nekoliko dana je birao između dostavljenih ponuda. Na kraju se odlučio za Veronu.

Očekuje se da njegovim stopama uskoro krene i veteran Pepe Reina koji je u završnim pregovorima sa Aston Vilom. Ima još godinu i po ugovora sa Milanom, ali i veliku platu od 3.000.000 evra neto na godišnjem nivou (5.300.000 bruto) koje Milan želi da se reši. Odlascima njih dvojice, otvara se prostor da Milan ponudi dobar ugovor nekom većem pojačanju.

(FOTO: reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara