Dijego Laksalt
Dijego Laksalt

Gotovo: Milan se otarasio Laksalta i uštedeo 4.500.000 evra

Vreme čitanja: 1min | čet. 22.08.19. | 12:35

Urugvajac posle godinu dana završio priču na San Siru

Sa velikim očekivanjima stigao je na San Siro prošlog leta. Oslovljavali su ga sa "kapitalac" i "bomba", a on se nije proslavio, pogotovo u drugom delu sezone kada je grejao klupu za rezerve. I uspeo je Dijego Laksalt (26) da skupi 29 nastupa na kraju sezone, ali podatak da je imao samo jednu asistenciju (netipično za njega) svedoči da se radi o promašaju uprave Milana.

Urugvajac je izgleda završio sa Rosonerima. Gazeta i ostali italijanski mediji prenose danas da je posao sa Atalantom završen i da se Laksalt definitivno seli u redove italijanskog predstavnika u Ligi šampiona.

Izabrane vesti

Formula je oprobana, prvo pozajmica na godinu dana, pa onda otkup za 12.000.000 evra (čim odigra određeni broj utakmica), uz obavezu kluba iz Bergama da mu isplaćuje godišnju zaradu od 1.500.000 evra.

Posle svega Milan je dobro prošao jer je u gubitku samo 2.000.000 evra (platio ga 14.000.000 Đenovi), a oslobodiće i mesto u platnom budžetu pošto će uštedeti 4.500.000 evra za još tri sezone koliko je levi bek imao zagarantovano.

Laksalt će s druge strane probati da se vrati u život kod Đampijera Gasperinija koji ga je svojevremeno trenirao u Đenovi. Urugvajac će potpisati petogodišnji ugovor sa Atalantom.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara