GOTOVO! Milan dobio Tonalija, dečaku su se ispunili snovi

Vreme čitanja: 1min | ned. 30.08.20. | 22:01

Veliko pojačanje za Rosonere

Mimo mnogih očekivanja, Milan je na kraju dobio trku za Sandra Tonalija.

Talentovani plejmejker Breše se dugo vremena pominjao kao pojačanje Juventusa i Intera, ali će zaigrati u klubu za koji navija. Tonali nikada nije krio da je vatreni navijač Rosonera i da su mu idoli bili Pirlo i Gatuzo. Ipak, zbog slabe finansijske situacije u kojoj se nalazi Milan, nije bilo za očekivati da Rosoneri dobiju trku sa bogatijim rivalima za jednog od najvećih talenata italijanskog fudbala.

Izabrane vesti

Inter je bio na pragu realizacije Tonalijevog transfera ali je na kraju Antonio Konte prelomio da ne želi mladog vezistu Breše i zatražio od kluba nekog iskusnijeg igrača sredine terena poput Kantea ili Vidala. Tako se Inter povukao iz pregovore i ostavio Milanu čist put do Tonalija koji je jedva dočekao takav scenario.

Direktor Paolo Maldini je brzo sklopio dogovor sa igračem i njegovim agentom oko petogodišnjeg ugovora vrednog 2.000.000 evra po sezoni, a onda su počeli finalni pregovori sa Brešom. Večeras je sedmostruki prvak Evrope sklopio dogovor sa komšijskim klubom iz Lombardije i sve prepreke za realizaciju transfera su sklonjen. Breša je pristala na pozajmicu vrednu 10.000.000 evra uz opciju da Milan narednog leta uplati još 20.000.000 evra za otkup ugovora plus dodatnih 3.000.000 evra kroz eventualne bonuse. Breši će pripasti i 15 od naredne prodaje Tonalija.

Tonali bi trebalo da predstavlja kapitalno pojačanje za Milan koji ovog leta nema veliki budžet za kupovine. 


tagovi

Sandro TonaliLetnji prelazni rok 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara